Abiznis

ŠTAJNER: Nema prostora za četvrtog operatera

Iako veća konkurencija doprinosi boljim proizvodima i servisima, na crnogorskom tržištu teško da ima prostora za još jednog mobilnog operatora, ocijenila je generalna direktorica Telenora za Crnu Goru, Sandra Štajner.
ŠTAJNER: Nema prostora za četvrtog operatera
Portal AnalitikaIzvor

Ona je u intervjuu za agenciju Mina biznis kazala da je na crnogorskom telekomunikacionom tržištu smanjen ekonomski potencijal, što se, kako je pojasnila, ogleda u stalnom padu prihoda operatora koji su u posljednjih pet godina manji za 25 posto.

Komentarišići najavu Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) o raspisivanju javnog tendera za dodjelu odobrenja za korišćenje radio-frekvencija, Štajner je kazala da će Telenor ozbiljno razmotriti tu priliku.

"Naša dugoročna ambicija je da ostanemo lideri“, poručila je Štajner.

Prošlu godinu je obilježilo potpisivanje međudržavnog Sporazuma Crne Gore, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine o postepenom snižavanju rominga, njegovo ukidanje od strane Upravnog suda, kao i odluka EKIP-a o cijenama rominga.

Komentarišući odluku regulatora, Štajner je izjavila da je donijeta bez konsultacija sa telekomunikacionim operatorima.

„To je onemogućilo zajednički doprinos izgradnji regulatornog okvira koji bi odgovarao regulatorima, ali i predstavnicima industrije. Upravo na tom primjeru vidi se izostanak transparentnosti i saradnje regulatora  i operatora“, dodala je generalna direktorica Telenora.

Portal Analitika