Politika

SD: Principijelnost Rankove stranke vidjećemo kad glasa za Vladu sa sve Ivanom i Vujicom u njoj

Principijelnost stranke Ranka Krivokapića vidjećemo kada na kraju ipak glasaju za Vladu, sa sve Ivanom Brajovićem i Vujicom Lazovićem u njoj, poručile su Socijaldemokrate Crne Gore.
SD: Principijelnost Rankove stranke vidjećemo kad glasa za Vladu sa sve Ivanom i Vujicom u njoj
Portal AnalitikaIzvor

 "Umjesto polemike sa liderom manjeg dijela onoga što je ostalo od nekadašnjeg SDP-a, a koja je pod njegovim vođstvom prerasla u Stranku demagoga i populista SDP, odlazećem predsjedniku Parlamenta, postavljamo par lakih pitanja", poručuju Socijaldemokrate.

Pitanja prenosimo integralno:

1. Da li ga je kao samozvanog “emeritusa” malo sramota zbog profesionalne i partijske blamaže koju je doživio u vezi pravnog nasilja koje je pod njegovom “komandom” napravljena oko registracije Socijaldemokrata Crne Gore?


2. Da li odlazeći i od svih ostavljeni predsjednik, poslije 6 mjeseci ćutanja, smogao snage da prosvijetli Radnu grupu za vraćanje povjerenja u izborni proces sa "demokratskim" mehanizmima zahvaljujući kojima je izabran za predsjednika na poslednjem Kongresu, kada je po njegovoj direktivi aktuelni šef poslaničkog kluba kupovao sebi novu funkciju time što je na očigled svih glasao umjesto 27 delegata, a one koji bi mu utekli bi “samozvani “emeritus” zaključavao po kancelarijama stare zgrade Vlade, inače toga dana okupirane od silnog njegovog obezbjeđenja u civilu?

3. Da li je odlazećeg predsjednika po malo stid zbog toga što je poslednje dane koje provodi na mjestu prvog čovjeka Parlamenta obilježio time što je kao samozvani emeritus i “pomiritelj istoka i zapada” dao sebi za pravo da baci pod noge Ustav i ustanovi demokratsko dostignuce funkcionisanje Skupštine Crne Gore sa jednim poslanikom manje, zbog klasičnezloupotrebe funkcije koju još koji dan obnaša, u partijske svrhe?

4. Da li su Socijaldemokrate Crne Gore krive posrnulom i pogubljenom lideru Stranke demagoga i populista za to što će ući u anale Parlamentarne Skupštine OEBS-a kao prvi smijenjeni predsjednik nakon isteka prve godine mandata?

5. Da li su Socijaldemokrate Crne Gore krive smijenjenom “emeritusu” zbog toga što ga neće ni vlast ni opozicija, i što stranka pod njegovim vođstvom zbog njegove sujete i nerealne lične ambicije nestaje sa političke scene?


6. Da li je lider Stranke demagoga i populista po malo ljut na Socijaldemokrate Crne Gore koji su osujetili plan koji je skovao njegov mentor Miodrag Lekić da “kolašinski scenario” proširi na Podgoricu, a kasnije i na čitavu Crnu Goru?

7. Da li je možda lideru Stranke demagoga i populista krivo zbog toga što smo ga uhvatili na djelu kada je htio da “makedosnki scenario”, osmišljen u “kolašinskoj kuhinji”, prenesena Crnu Goru, samo zbog toga da bi još koji mjesec produžio boravak na mjestu Predsjednika Skupštine, na kojem se inače još neki dan nalazi?

- Na kraju želimo da saopštimo da ovo nije polemika sa ostacima od nekada časnog SDP-a, nego sa zbunjenim  liderom Stranke demagoga i populista, u koju je pod njegovim vođstvom izrasla. Na njegovu žalost, formiranjem Socijaldemokrata Crne Gore, izvorna i istinka socijaldemokratska ideja u Crnoj Gori je ostala sačuvana. Tu i takvu ideju ne može čak ni pogubljeni lider Stranke demagoga i populista poništiti svojom obezglavljenom politikom, lutanjem i djelovanjem protiv crnogorskih vitalnih državnih i nacionalnih interesa. Čitava crnogorska javnost s nestrpljenjem iščekuje da se ova politička grupacija konačno “isprsi” i pokaže svoju “političku hrabrost” prilikom glasanja o nepovjerenju Vladi Crne Gore. One nenaviknute na političke akrobacije smijenjenog emeritusa na vrijeme upozoravamo da se lako može desiti da, nakon višemjesečnih “prijetnji” i “busanja u prsa”, Stranka demagoga i populista sagne glavu i na kraju pokaže svoju “principijelnost” time što će ipak glasati za Vladu, sa sve potpredsjednikom Lazovićem i ministrom Brajovićem u njoj. Živi bili pa vidjeli - poručeno je iz SD-a.

Portal Analitika