Društvo

MIHAILO: Nekim Crnogorcima miliji novac nego država

Nekim Crnogorcima je miliji novac nego narod i država, poručio je mitropolit CPC, Mihailo, na Cetinju, ispred Dvorca kralja Nikole, gdje su tradicionalno naloženi badnjaci. Mitropolit je kazao da vjeruje da su crnogorskom narodu obraz i ponos velika svetinja. “Grešan je svaki bogataš koji će za novac oštetiti državu, crnogorsku crkvu i unesrećiti bližnjega”, poručio je Mihailo.
MIHAILO: Nekim Crnogorcima miliji novac nego država
Portal AnalitikaIzvor

Vladika je poručio da je mir sa Bogom istinska sreća, te da nema sreće bez Boga istine i pravde, bez izvršenih dužnosti prema državi, CPC, svojoj naciji i narodu.

“Svi  bi ljudi željeli da budu srećni, a ne znaju što je sreća, ne znaju u čijoj je vlasti, ko sreću dijeli i ko do sreće dolazi?Neki misle da je sreća u bogatstvu, a neki traže sreću u tuđoj nesreći, bolu i patnji. A samo je jedna  sreća, dragi Crnogorci i to istinska nevidljiva, a to je mir s Bogom, sobom i svojom savjesti”, rekao je mitropolit CPC.

On je narod pozvao na slogu.

“Đe nema sloge, svađa i nered caruje, a đe je ljubav tu je i božji blagoslov. Naša sloga vodi građanskoj stabilnosti države Crne Gore i CPC. Crnogorci zar ne možemo uživati u onom što nam je Gospod darovao, a slavni preci zavjetom ostavili, zar u našim dobrima SPC da uživa sa 460 monahinja i monaha i stotine srpskih sveštenika. Zar fariseji da oblikuju i varaju pravoslavne Crnogorce u našim crkvama i manastirima”, upitao je mitropolit Mihailo.

Dodao je da će “fariseji iz SPC” biti osuđeni kao i oni iz Jevanđelja.

“Vi kidišete protiv države CG protiv CPC i cijelog naroda crnogorskog, na imovinu našu, na napredak narodni naš, na našu budućnost i zato sebe nikakvu korist nećete donijeti. Naprotiv,  od istorije ćete biti odbačeni i osuđeni. Zaštitimo se Crnogorci, od fariseja i njihovih vođa. A to je onaj koji svakoga dana sjedi za bogatom trpezom i raduje se kada mu pred vratima čeka siromah da mu dadne mrvice sa svoje bogate trpeze. Takav bogataš teško ulazi u carstvo nebesko nego što kamila prolazi kroz iglene uši”, poručio je Mihailo.

Badnjake su, po običaju, prvi donijeli Martinovići i Borilovići iz Bajica.

RTCG

Portal Analitika