Crna hronika

Bombom na kuću Vasiljevića: Svima sam pomagao, a zamalo da mi djeca stradaju

U be­ran­skom na­se­lju Do­lac ba­če­na je eks­plo­ziv­na na­pra­va is­pred ku­će bi­zni­sme­na Alek­san­dra Sa­še Va­si­li­je­vi­ća, vla­sni­ka pri­vat­nog pred­u­ze­ća Gra­nit. Tom pri­li­kom do­šlo je do ošte­će­nja Va­si­li­je­vi­će­vog kom­bi vo­zi­la, kao i ku­će nje­go­vog kom­ši­je Dra­go­mi­ra Đu­ki­ća, na ko­joj su po­pu­ca­la sko­ro sva pro­zor­ska sta­kla.
Bombom na kuću Vasiljevića: Svima sam pomagao, a zamalo da mi djeca stradaju
Portal AnalitikaIzvor

– Dok sam spa­vao u ku­ći sa su­pru­gom i tro­je dje­ce, u dvo­ri­štu se za­ču­la ja­ča eks­plo­zi­ja. Iza­šao sam na­po­lje i vi­dio da je eks­plo­ziv ošte­tio kom­bi vo­zi­lo, ko­je je bi­lo par­ki­ra­no bli­zu ga­ra­že. Bio je to je­ziv osje­ćaj i za me­ne i za mo­je uku­ća­ne, jer se ra­di o van­dal­skom či­nu ne­pri­mje­re­nom ci­vi­li­zo­va­nim lju­di­ma. Tim pri­je, jer je opa­sna na­pra­va po­sta­vlje­na u ne­po­red­noj bli­zi­ni dječ­je so­be – ka­zao je Va­si­li­je­vić za Dan, na­vo­de­ći da je eks­plo­zi­ja pro­bu­di­la či­ta­vi kom­ši­luk. On je is­ta­kao da se ni­ko­me ni­je za­mje­rio i da ne mo­že da vje­ru­je da mu se ne­što ova­ko do­go­di­lo.

– Već du­gi niz go­di­na mo­ja po­ro­di­ca i ja se ba­vi­mo pri­vat­nim bi­zni­som, za­po­šlja­va­ju­ći zna­ča­jan broj rad­ni­ka. Za sve te go­di­ne ni­ko­me se ni­je­sam za­mje­rio, ni­ti sa bi­lo kim imam ne­ke ne­ra­šči­šće­ne od­no­se. Na­pro­tiv, na­sto­jao sam da sva­ko­me po­mog­nem i pru­žim ru­ku po­mo­ći, što ci­je­li grad do­bro zna. Za­to mi sve ovo te­ško pa­da. Pro­sto mi ni­je ja­sno za­što se ne­ko usu­dio da na ova­kav na­čin na­sr­će na me­ne i mo­ju po­ro­di­cu. Po­sli­je sve­ga vo­lio bih da ni­kad ne sa­znam ko je vi­nov­nik ovog ne­ča­snog dje­la, jer mu ne bih mo­gao opro­sti­ti to što je mo­ju dje­cu bu­dio eks­plo­zi­vom – is­ta­kao je Va­si­li­je­vić.

Iz po­li­ci­je su sa­op­šti­li da su vje­šta­ci oba­vi­li uvi­đaj i da su iz­u­ze­li ma­te­ri­jal­ne tra­go­ve. Is­ta­kli su da je u ve­zi po­me­nu­tog slu­ča­ja pri­vo­đe­no vi­še li­ca, ali da još uvi­jek ne mo­gu da ka­žu ko bi mo­gao bi­ti vi­nov­nik ovog kri­vič­nog dje­la.
Alek­san­dar Va­si­li­je­vić je, iz­me­đu osta­log, vla­snik i noć­nog ba­ra „Džek Da­ni­jels”, ko­ji je to­kom pro­šle go­di­ne u dva na­vra­ta bio na me­ti na­pa­da. Jed­nom je na po­me­nu­ti lo­kal ba­če­na eks­plo­ziv­na na­pra­va, dok je dru­gi put pod­met­nut po­žar. Va­si­li­je­vić, po­red to­ga što se ba­vi pri­vat­nim bi­zni­som, ra­di i kao ban­kar­ski slu­žbe­nik. On je ši­roj jav­no­sti po­znat i kao čo­vjek ko­ji se 2001. go­di­ne is­pred Srp­ske ra­di­kal­ne stran­ke kan­di­do­vao za pred­sjed­ni­ka Cr­ne Go­re. (Dan)

Portal Analitika