Region

Hrvatska vlada kreće sa 20 ministara, promjene kasnije

Nova hrvatska vlada počeće s radom po dosadašnjem formatu od 20 ministarstava, a tek nakon analize postojećeg stanja ići će se u promjene, dok će se konkretna imena ministara znati iduće nedjelje, izjavili su čelnici Hrvatske demokratske zajednice i Mosta, Tomislav Karamarko i Božo Petrov.
Hrvatska vlada kreće sa 20 ministara, promjene kasnije
Portal AnalitikaIzvor

Božo Petrov je rekao da očekuje da će analiza biti napravljena u roku od šest mjeseci.

"Treba napraviti analizu postojećeg stanja i u trenutku kad se napravi analiza može se očekivati da se napravi plan. Nama je jasno da do reorganizacije treba doći i to ne samo na nivou ministarstava, nego i na nivou državnih kancelarija, organizacija, agencija, a isto tako i na nivou lokalnih samouprava i regionalnih uprava", rekao je Petrov.

Sprovođenje reorganizacije, kako je rekao Petrov, biće moguće tek kroz dvije godine.

Karamarko je rekao da buduća vlada mora zadržati postojeći broj ministara jer mora početi sa radom.

"Ne možemo gubiti vrijeme na petljanje oko toga dok se ne realizuje ono što planiramo napraviti kroz nekoliko mjeseci. Moramo početi da radimo, vrijeme je za rad", poručio je Karamarko.

Karamarko i Petrov su potvrdili da su današnje popodne proveli u razgovoru sa mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

Orešković je, tvrdi lider HDZ-a, upoznat sa svime, a druge bi nedjelje, kaže Karamarko, trebalo zajednički razgovarati o konkretnim imenima.

Na pitanje vodi li se, kako tvrde mediji, glavna bitka između Mosta i HDZ-a oko resora Ministarstva unutrašnjih poslova, Petrov je rekao kako je Most jasno iskazao preferencije s obzirom na stručne osobe koje imaju i reforme koje žele sprovesti.

Karamarko je apsurdnim ocijenio da se u fokus stavlja to ministarstvo u vremenima u kojima je, kako kaže, zemlja maksimalno privredno ugrožena.

Lider HDZ-a je naglasio i da razgovori idu u jako dobrom tonu i atmosferi.

Za danas je bio nezvanično najavljen i sastanak radnih grupa Mosta i HDZ-a u centrali HDZ-a, ali on nije održan.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika