Abiznis

Opština Bar: Porez povećan za 20, a ne za 100 odsto

Povodom navoda da je Opština Bar povećala porez na nepokretnost za 100 odsto, iz ove opštine je saopšteno da se povećanje poreza odnosi na porez na građevisnko zemljište koje nije privedeno namjeni, o čemu su, kako kažu, upoznati građani Bara koji su slušali radio prenos sjednice Skupštine Opštine Bar.
Opština Bar: Porez povećan za 20, a ne za 100 odsto
Portal AnalitikaIzvor

- Naime, zakonom je predviđeno da porez na građevnsko zemljište koje nije privedeno namjeni može biti uvećan do 150 odsto. U pripremljenim (radnom) materijalu koji je bio na stručnoj javnoj raspravi bilo je predviđeno uvećanje navedenog poreza za 100 odsto, ali na navedeni iznos uvećanja je bilo primjedbi i sugestija. Uvažavajući primjedbe i sugestije građana i razumijevajući trenutno stanje, nakon stručne javne rasprave predviđeno odnosno predloženo uvećanje ovog poreza je za 20 odsto i kao takav predlog je nakon rasprave usvojen na sjednici SO Bar, što su građani Bara i čuli tokom radio prenosa same sjednice. Dakle, uvećanje poreza na građevinsko zemljište koje nije privedeno namjeni je 20 odsto, a ne 100 odsto, kao što se navodi u pojedinim tekstovima medija i portala od strane nekih pojedinaca – ističe se u saopštenju Pres službe predsjednika Opštine Bar.

Sličan komentar je, dodaju oni, već jednom demantovan u drugim okolnostima od strane Opštine Bar i sada ponovo, ali samo zbog, kako kažu, istinitinog i korektnog informisanja javnosti na osnovu činjenica, a ne radnog materijala i proizvoljnih činjenica, koje očigledno koriste samo za dnevno političke svrhe.

- Dalja polemika po ovom pitanju nema svrhe. Uostalom, kada odluka SO Bar bude objavljena u Službenom listu Crne Gore, javnost će shvatiti ko je u ovom (a i u drugim navodima) govorio istinu – poručuju iz barske Opštine.

Portal Analitika