Društvo

Knežević čestitao Božić: Nijesu nam potrebne vještačke podjele

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, u ime članstva i simpatizera stranke, kao i u svoje lično ime, čestitao je predstojeće božićne praznike patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru eparhije mileševske Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu, kao i pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i šire.
Knežević čestitao Božić: Nijesu nam potrebne vještačke podjele
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz DNP-a, poruka Kneževića upućena je u želji da svi pravoslavni vjernici dočekaju božićne dane s blagošću u duši i srcu, ličnoj i porodičnoj sreći i harmoniji, zadovoljstvu, miru, blagosti i poštovanju osnovnih ljudskih vrijednosti i tekovina.

Knežević poručuje da pravoslavlje i u ovom vremenu na našem duhovnom tlu, i šire, postiže svoju punu afirmaciju i vrijednosti po sebi, ali i po vjekovnoj spoznaji i poruci da samo međusobno uvažavanje svih vjera u Crnoj Gori, na temelju suživota i vjerske tolerancije, uz uvažavanje bogatstva različitosti na našim prostorima, dodatno afirmiše pravoslavlje, kao i sve druge vjere ponaosob.

Predsjednik DNP-a u svojoj čestitki pritom ističe da božićni praznici u duhovnim temeljima nose i poruke da nam nijesu potrebne vještačke podjele, jer nikom ne donose mir i spokoj, i ne doprinose daljem razvoju toliko potrebnog, optimalnog suživota među ljudima i narodima.

On istovremeno ukazuje da Mitropolija crnogorsko-primorska, kao stožer pravoslavne duhovnosti u Crnoj Gori, i danas prolazi kroz različita iskušenja, ali je uvjeren da će izazovi takve vrste biti prevaziđeni u vremenu koje je pred nama. Knežević želi da pravoslavni vjernici i u ovom našem smutnom vremenu osjete božju promisao, kao i poruke koje će ih i dalje voditi putevima mira, vjere, dobre volje i svepraštanja. On istovremeno naglašava da upravo zbog tih i takvih svetih postulata treba i danas svim pravoslavnim vjernicima s ponosom uputiti tradicionalni sveti pozdrav „Mir Božji – Hristos se rodi.“, uz duhovni otpozdrav „Vaistinu se rodi.“

Portal Analitika