Turizam

KRCIĆ: Kotor tokom praznika već posjetilo više od 7.000 gostiju

Manifestacija "Od Božića do Božića" polako ulazi u završnu fazu. Kotorska turistička organizacija je zadovoljna postignutim, tim prije što je prvi put organizovala nešto potpuno drugačije od onoga što su nudili ostali turistički centri Crne Gore.
KRCIĆ: Kotor tokom praznika već posjetilo više od 7.000 gostiju
Portal AnalitikaIzvor

- Pokazalo se da Kotor ima snage i znanja da iskorači i napravi feštu koju će brojni posjetioci dugo pamtiti i, kako su kazali, obavezno doći i naredne godine - rekao je direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić.

On je posebno istakao novogodišnju noć i koncerte 1. januara, kada je u rokenrol stilu dočekana Nova godina.

- Posebno raduje što je Kotor imao  brojne goste, naročito sa područja bivše Jugoslavije, koji su ciljano došli u naš grad. Da su se dobro proveli, potvrđuje veliki broj mejlova koje turistička organizacija dobija ovih dana i komunikacijo putem društvenih mreža, naročito Facebook stranice. Javljaju se gosti iz Baške vode, Makarske, Dubrovnika, Rijeke, Čačka, Beograda, Sarajeva. Gosti su izabrali Kotor s namjerom da novogodišnje praznike, kako su sami kazali, provedu u gradu koji svojom ljepotom prosto plijeni i koji zna da ugosti i pruži pravi doživljaj - dodao je on.

Krcić je izuzetno zadovoljan što se u Kotor došlo upravo s tom namjerom. On kaže da je novogodišnjoj noći bilo više od dvije hiljade gostiju sa strane, a proteklih dana Kotor je posjetilo još oko 5.000 gostiju, stranih i domaćih.

- Potpuno drugačiji doček Nove godine se pokazao opravdanim. Naša očekivanja su zadovoljena i, što je najvažnije, sve je proteklo mirno, bez ijednog incidenta. On je istakao dobru i kvalitetnu saradnju sa službama koje su uradile svoj dio posla kvalitetno i na pravi način, prvenstveno Komunalnim preduzećem Kotor, Upravom policije, Službom zaštite i spašavanja, obezbjeđenjem "Security vektor" iz Nikšića, Hitnom medicinskom pomoći i svim ostali koji su doprinijeli da sve protekne u najboljem redu - kazao je Krcić.

Za nekoliko dana, tačnije 8. januara završava se manifestacija "Od Božića do Božića", koja je počela 22. decembra.

- Svakako da slijede opsežne analize kako bi se dobila kompletna slika koja će poslužiti kao polazna osnova za organizaciju naredne godine. Biće to prilika da se uoče mogući propusti koje zadovoljna publika svakako nije mogla da osjeti. Nakon ove manifestacija, Turistička organizacija Kotora okreće se redovnim djelatnostima u ovo doba godine. To su sajamske manifestacije, gdje se Kotor mora predstaviti u svijetlu koje zahtjeva grad svjetske kulturne i prirodne baštine. Nakon ovako kvalitetne organizacije Nove godine, o kojoj se svakako priča, biće to znatno lakše nego do sada - rekao je Krcić.

Izvor: Skalaradio.com

Portal Analitika