Društvo

Nalaganje Badnjaka sjutra u više gradova

Crnogorska pravoslavna crkva i Mitropolija crnogorsko-primorska SPC sjutra će u više gradova nalagati Badnjake.
Nalaganje Badnjaka sjutra u više gradova
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska pravoslavna crkva organizuje CPC tradicionalno nalaganje badnjaka 6. januara, na Badnji dan, u više crnogorskih gradova - Cetinju, Nikšiću, Danilovgradu, Podgorici, Kotoru i Baru.

Nalaganje Badnjaka biće organizovano i u Lovćencu, u Vojvodini.

Nalaganje badnjaka na Cetinju, ispred Dvora Kralja Nikole predviđeno je za 15 časova, a na Njegušima, na ognjištu guvernadura Radonjića  u 13 časova.

Nalaganje Badnjaka u Nikšiću održaće se ispred Dvorca Petrovića u 17 časova, a u Danilovgradu  u 16.30 časova  ispred Umjetničke kolonije.

Nalaganje Badnjaka u Podgorici održaće se na Kruševcu, ispred Dvorca Petrovića u 17.30 časova, a u Kotoru ispred Crkve Svetog Petra Cetinjskog u  20 časova.

U Lovćencu u Vojvodini nalaganje badnjaka predviđeno je za 17 časova, u parku “Cetinje”.

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije služiće na Badnji dan sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju u kripti Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru, sa početkom u 8 časova.

U 13 časova Amfilohije će sa sveštenstvom i vjernim narodom nalagati badnjake u manastiru Svetog Nikole na Obodu Crnojevića.

Pred Cetinjskim manastirom Amfilohije će badnjake nalagati sa predstavnicima svih plemena i nahija Crne Gore u 15 časova.

Potom će u 16,30 časova nalagati badnjake pred crkvom Svetih novomučenika na Pardusu u Lješanskoj nahiji, a sat kasnije, u 17,30 časova, pred Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Na Božić, 7. januara Amfilohije će sa Episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem i sveštenstvom služiti Svetu službu Božiju u hramu Roždestva Hristovog u Mojkovcu, sa početkom u 9 časova.

Portal Analitika