Košarka

Aleksandar Džikić novi trener Partizana

Poslije poraza od Sutjeske (72:61) rukovodstvo KK Partizan odlučilo se za promjenu na klupi pa će tako Petra Božića zamjeniti Aleksandar Džikić.
Aleksandar Džikić novi trener Partizana
Portal AnalitikaIzvor

Poslije četvrtog uzastopnog poraza u ABA ligi, kojim se tim survao na posljednje mjesto tabele, crno-bijeli će posegnuti za jedinim logičnim rješenjem u ovom trenutku - promjenom trenera.

Kako javlja Sportski žurnal, ističući da bi trebalo da se desi pravo čudo da nekadašnji prvi saradnik Duška Vujoševića, iz perioda kada su crno-bijeli dominirali srpskom i regionalnom košarkom, ne prihvati ponudu koja se sedmicama pominjala u krugovima bliskim klubu.

Džikić ima 44 godine i osim u Partizanu, dubok trag ostavio je na klupi Olimpije, sa kojom je bio četvorostruki prvak Slovenije. Osim "zmajeva", vodio je Krku iz Novog Mesta, bio pomoćni i prvi trener Beovuka, saradnik u stručnom štabu NBA ligaša Minesote, kao i selektor reprezentacije Srbije do 20 godina i seniorskog tima Makedonije.

Procedura oko dolaska Aleksandra Džikića u Partizan, ipak, zahtjeva da najprije bude raskinuta saradnja sa Petrom Božićem. Zasad nema naznaka kad bi nekadašnji kapiten, koji je ljetos zamjenio Duška Vujoševića, mogao da dobije otkaz, ali je jedino sigurno - ostavku ne planira da podnese.

- Ovo je najteži momenat u kome se Partizan ikada našao, ali nema odustajanja. Moramo da izađemo iz ove situacije. Kao igrač i kao čovjek nikad nisam odustajao, pa neću ni sada. Hvala našim navijačima koji su nas bodrili tokom cijele utakmice - rekao je Božić poslije novog poraza.

Portal Analitika