Ostalo

Eurosport: Đoković ispred Mesija

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković proglašen je za zvijezdu godine u izboru koji je organizovao Eurosport na svom sajtu.
Eurosport: Đoković ispred Mesija
Portal AnalitikaIzvor

Preko 300.000 ljudi je učestvovalo u anketi, a Đoković je ostvario ubjedljiv trijumf ispred zvijezde Barselone Lionela Mesija i košarkaša Golden Stejt Voriorsa Stefa Karija.

Srpski teniser je tokom 2015. godine bio nezaustavljiv, osvojio je titule na Australijan Openu, Vimbldonu i US Openu, uz osam trofeja i nastavio dominaciju na ATP listi.

Đoković je dobio 28,6 odsto glasova u anketi Eurosporta, drugi je bio Mesi sa 17,9 odsto, a Kari treći sa 16,5. Mesi je tokom 2015. godine sa Barselonom osvojio trofeje u Ligi šampiona, Primeri, Kupu kralja i Svjetskom klupskom prvenstvu, dok je Kari predvodio Voriorse do titule u NBA ligi. 

Novozelandski ragbista Den Karter zauzeo je peto mjesto, ispred najbržeg čovjeka na svijetu Juseina Bolta, austrijske skijašice Ane Feninger i šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona. Prvih desetoro kompletirali su najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams, američka plivačica Kejti Ledecki i golfer Džordan Spit. (B92)

Portal Analitika