Zanimljivosti

Sobe s pogledom na polarnu svjetlost

U blizini Arktičkog kruga i "SnowHotela" nalaze se hi-tech stakleni igloi koji posjetiocima pružaju magičan doživljaj posmatranja polarnog neba.
Sobe s pogledom na polarnu svjetlost
Portal AnalitikaIzvor

Toplo i udobno uređeni enterijeri kućica okruženi su borovom šumom, dovoljno daleko od gradskih svjetala, što ih čini idealnim za uživajte u nebeskom spektaklu - zvijezdama i polarnoj svjetlosti. Iako se hotel nalazi daleko na sjeveru u Rovanijemi, na obalama jezera Lehtojerv, niko vam ne može sa sigurnošću garantovati da ćete zaista i vidjeti ovu predivnu simfoniju boja na nebu, nastalu polarnom svjetlošću.

Hotel nudi dvije različite veličine staklenih igloa, u zavisnosti od toga da li putujete kao porodoca (33 kvadrata) ili par (20 kvadrata), ali uvijek je moguće dobiti dodatni krevet, ako je potrebno. Svaki iglo ima svoj WC i tuš. Ako vas brine hladnoća, stakla u iglou su iizuzetno dobro toplotno izolovana kako bi se osiguralo da gosti ne osjete hladnoću čak i u najhladnijim noćima. Temperatura je, naime, ista kao u svim normalnim hotelskim sobama. Krov je izrađen od električno grijanog stakla, što znači da staklo ne hladi prostor, već ravnomjerno održava toplotu koja topi snijeg i led s krova, pa je pogled na nebo u svakom trenutku moguć. Osim toga, imaju i podno grijanje, te krevete s motorom koji se jednostavno mogu prilagoditi polažaju - spavanje ili gledanje u nebo.

Izvor i foto: domidizajn.jutarnji.hr

Portal Analitika