Crna hronika

Beranac godinu i po živio od plijena iz pljački po Podgorici

Beranac Ljubiša Vulević (23) godinu i po živio je isključivo od oružanih pljački počinjenih po podgoričkim prodavnicama, kladionicama i drugim objektima.
Beranac godinu i po živio od plijena iz pljački po Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

To je utvrđeno kriminalističkom obradom nakon što je u noći 31. decembra Vulević uhvaćen u Moskovskoj ulici sa pištoljem i blizu 1.000 eura u džepu, koje je, kako se sumnja, samo dvadesetak minuta ranije oteo iz marketa "Voli" u Ulici Kralja Nikole. Vuleviću je određen pritvor do mjesec dana i upućen je u Spuž.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, ovaj mladić se doselio u Podgoricu prije nešto manje od godinu i po, gdje je iznajmio stan i posvetio se oružanim pljačkama.

Policija je tokom istrage došla do dokaza da je u tom periodu Vulević počinio čak 15 razbojništava i to po istom modelu: upadao je u prodavnice i kladionice polumaskiran i, uz pištolj uperen u radnike za kasom, naređivao da mu predaju novac. Tako je, kako se sumnja, oteo čak 13.800 eura, što je on tokom kriminalističke obrade i priznao.

Navodno, on je ispričao policijskim inspektorima da je došao iz Berana u Podgoricu, jer tamo nije imao šta da radi, aludirajući da u tom gradu nije imao motiv da izvede ozbiljniju pljačkašku akciju, jer su pazari u prodavnicama prilično mali. Prethodno je i u Bijelom Polju odgovarao za više sitnih krađa.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika