Kultura

Uskoro na repertoaru Cadmus Cineplexa

U Cadmus Cineplex bioskopu u Budvi uskoro možete pogledati filmove "Podlih osam", "Džoj" i "Ups, ode Noa".
Uskoro na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
podlih-8Podlih 8

Početak prikazivanja: 7. januar

Uloge: Semjuel L. Džekson, Kurt Rasel, Dženifer Džejson Li, Volton Gogins

Režija: Kventin Tarantino

 ("The Hateful Eight", 167 min, SAD, 2015, akcija)

Tri godine nakon svog posljednjeg filma "Oslobođeni Đango", koji je pokupio odlične kritike, kako kritičara tako i filmske publike, novi Tarantinov film "Podlih osam" ima sve predispozicije da učini isto.

U osmom Tarantinovom filmu možete vidjeti, kao što se i očekuje od dotičnog reditelja, krupne kalibre - po pitanju oružja i glumaca - opake replike, puno prolivene krvi i veliku navalu testosterona! Radnja je smještena desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Markiza Vorena (Semjel L. Džekson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog sniježnom olujom u malom gradiću u Koloradu. U zanimljivoj vožnji se, igrom slučaja, upoznaje sa Raselovim likom Džonom Rutom koji prevozi zatvorenicu Dejzi (Dženifer Džejson Li) i još petoro koji će zaokružiti "osam" iz naslova filma.

dzoj

Džoj

Početak prikazivanja: 7. januar

Uloge: Dženifer Lorens, Daša Polanko, Bredli Kuper, Robert De Niro, Izabela Roselini

Režija: Dejvid O. Rasel

("Joy", 124 min, SAD, 2015, drama)

"Džoj" je impresivna priča o četiri generacije. Prikazuje ženu na čelu porodice, koja je osnovala poslovnu imperiju.

Izdaja, prevara, gubitak nevinosti i ožiljci od ljubavi, podižu tenziju u izuzetno emotivnoj i ljudskoj komediji o upravljanju porodicom i poslom koji ne trpi greške. Saveznici postaju neprijatelji i neprijatelji prijatelji, unutar i van porodice, dok unutrašnji život i mašta nose Džoj kroz oluju pravog života. Pored Dženifer Lorens, u filmu glume Robert de Niro, Bredli Kuper, Edgar Ramirez, Izabela Roselini, Dajan Lad i Virdžinija Medsen. Kao i prethodni filmovi Dejvida O. Rasela, "Džoj" obrađuje priču o porodici, odanosti i ljubavi.

ups-ode-noaUps, ode Noa!

Početak prikazivanja: 7. januar

Uloge: Kalum Maloni, Ava Konoli, Dermot Megenis

Režija: Tobi Genkel

("Ooops! Noah is Gone...", 87 min, Belgija, Njemačka, Luksemburg, 2014, animirani, porodični, sinhronizovan)

"Ups, ode Noa!" je klasična, bezvremena priča o Noinoj arci. Ovo je priča o životinjama koje nisu dospjele na arku među kojima su i svitodomci, grifoni i samopiri - izgledom neobične i simpatične životinje za koje niko nikad nije čuo, jer dosad nisu postojale.

Bližio se kraj svijeta i postojala je opasnost da poplave unište sva bića na planeti. U Noinu arku redom su se ukrcale sve vrste životinja, od najveće do najmanje. Nespretni svitodomac Dado i njegov sin Fric ušli su u arku uz pomoć grifonki Vande i njene ćerke Lole. U trenutku kada se Noina arka otisnula, Lola i Fric su se nesretnim slučajem našli izvan nje. Za te dvije životinjice to je bio početak avanture u kojoj su stekli nove prijatelje, upadali u nevolje i susretali razne neobične životinje dok su pokušavali da se spasu. Na samom kraju, otkrili su da je ponekad potrebno suočiti se s krajem svijeta kako bi se pronašlo mjesto u njemu!

Portal Analitika