Crna hronika

BEGOVIĆ: Svetozaru Maroviću presuđeno i prije presude

Braniti ličnost kao što je Svetozar Marović nije nimalo lak posao najviše zbog činjenice što je optužen i osuđen i prije nego što je pretres počeo - kazao je u intervjuu za Pobjedu branilac bivšeg vicepremijera i predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović.
BEGOVIĆ: Svetozaru Maroviću presuđeno i prije presude
Portal AnalitikaIzvor

- Igrom slučaja branim Svetozara Marovića, čije je hapšenje sredinom decembra uzburkalo ne samo crnogorsku već i javnost u okruženju. Radi se o ličnosti sa nevjerovatnom biografijom. To je čovjek koji je bio predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore, predsjednik Skupštine Crne Gore, politički lider DPS-a i osoba koja je učestvovala u kreiranju političke scene u posljednje dvije i po decenije. Braniti Svetozara Marovića nije nimalo lako. Ne iz razloga što nijesam dorastao ovom poslu ili što sa gospodinom Marovićem ne mogu naći zajednički jezik, već zbog činjenice da je osuđen i prije nego je suđenje počelo.

Stvorena je takva medijska atmosfera da da je moj klijent kriv i za ono za šta ga tužilaštvo ne tereti. Grijeh je donositi bilo kakve zaključke, dok postupak ne bude okončan i presuda pravosnažna. Pretpostavka nevinosti je obaveza poštovanja svih pa i onih koji nikada nijesu čuli za nju. S druge strane, zastupati ličnost kao što je Svetozar Marović je posao i prilika koju advokat dobije jednom ili nikad u karijeri – kazao je Begović. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika