Društvo

Zbog požara centar Kolašina bio bez struje

Pola sata nakon ponoći između subote i nedjelje izbio je požar u Domu penzionera, objektu koji se nalazi u samom centru Kolašina.
Zbog požara centar Kolašina bio bez struje
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom vatra je zahvatila potkrovlje i brzom intervencijom pripadnika Službe zaštite i spašavanja, spriječeno je da se proširi na donje spratove gdje se nalaze ugostiteljski objekti i kancelarijski dio.

Nakon samog požara isključena je i struja na trafostanici Breza u tom dijelu grada, što je donijelo velike probleme vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su bili puni za novogodišnji doček.

Vatra je oštetila prostorije koje su se nalazile u potkrovju, a oštećen je i namještaj koji je bio u njima. Kako nezvanično saznaju Dnevne novine, prije nekoliko dana je čišćen komin ovog objekta ali time izgleda nijesu otklonjene opasnosti od izbijanja požara.

Kako je kazao Vlado Džudović, menadžer u diskoteci "Selekt", u kontaktima sa Elektrodistribucijom pokušavali su da predlože isključenje struje sa TEP ormara kako ne bi značajan dio samog centra grada bio u mraku.

"Ipak su novogodišnji praznici, a Kolašin je turistički grad pa neka pravila treba prilagoditi tome. Požar nije bio tolikih razmjera da se druge novogodišnje noći isključi sa napajanja pola centra grada. Mislim da su dežurne ekipe trebale da isključe sa TEP ormara objekat Doma penzionera", smatra Džudović, dodajući da su morali da se izvine svojim gostima koji su napustili lokal, a rezervacije i do tada popijena pića nijesu naplatili.

Dnevne novine; Foto: CdM

Portal Analitika