Fudbal

Ture i Aguero izvukli Siti

Fudbaleri Mančester Sitija pobijedili su Votford poslije preokreta sa 2:1 u posljaednjoj utakmici subotnjeg programa u okviru 20. kola Premijer lige.
Ture i Aguero izvukli Siti
Portal AnalitikaIzvor

‘Građanima’ su trijumf donijeli Jaja Ture i Serhio Aguero golovima u razmaku od tri minuta u posljednjih deset minuta utakmice, a prethodno je Votford vodio od 55. minuta autogolom Aleksandra Kolarova.

Siti je poslije 12. pobjede ove sezone ponovo prišao na tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Arsenal, ali ima samo bod manje od drugoplasiranog Lestera. S druge strane, Votford je ostao na devetom mjestu, sa 13 bodova manje od ‘Tobdžija’. 

Votford je od početka utakmice pružao veliki otpor favorizovanim gostima, koji su pretrpjeli šok kada je Kolarov u 55. minutu prevario Džoa Harta na svom golu. Poslije kornera koji je izveo Ben Votson, srpski fudbaler je loše reagovao, pokušao je da glavom pošalje loptu dalje od gola, ali je uradio suprotno i poslao je pravo u svoju mrežu. 

‘Građani’ su od tada na sve načine pokušavali da se vrate u utakmicu, a to su uspjeli u 82. minutu, kada je upravo Kolarov uputio odličan centaršut iz kornera, koji je spremno dočekao Ture i poslao loptu u lijevi gornji ugao. 

Na potpuni preokret gostiju se nije čekalo dugo, pošto je Aguero samo dva minuta kasnije donio Sitiju 2:1 i postavio konačan rezultat utakmice. Argentinski fudbaler je odlično ispratio centaršut Bakarija Sanje i loptu glavom poslao u desni donji ugao, a golman Votforda je bio nemoćan. 

Portal Analitika