Region

Nikolić: Nadam se da se susjedne zemlje neće svađati sa Srbijom

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje da će susjedne zemlje prema Srbiji voditi politiku mira i saradnje, da se neće svađati sa njom, niti ukazivati na Srbiju kao na nekoga ko remeti odnose na Balkanu.
Nikolić: Nadam se da se susjedne zemlje neće svađati sa Srbijom
Portal AnalitikaIzvor

"Mislim da nas očekuje i to da nam i dalje sve države u svijetu priznaju da smo faktor stabilnosti", rekao je Nikolić i dodao da bez Srbije Balkan ne može da bude oaza mira, niti EU može da bude kompletna.

On smatra da će 2016. biti još jedna godina izazova, među koje je uvrstio i poglavlje 35 u pregovorima sa EU, usljed zahtjeva za pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, prenijeli su beogradski mediji.

Nikolić je rekao da otvaranje pregovaračkih poglavlja predstavlja uspjeh Srbije i naglasio da je to "dobar put ka ostvarenju ciljeva".

"Time što nas prihvata kao onog kome su postavljeni uslovi i ko će te uslove da ispuni, Evropa priznaje, na izvjestan način, da smo mnogo bliže nego što smo bili i da smo mnogo više odskočili od ostalih koji još nisu članovi EU", ocijenio je Nikolić.

On je izrazio uvjerenje da će Vlada Srbije u 2016. nastaviti uspješno da riješava ekonomske probleme.

Izvor: blic.rs

Foto: Tanjug

Portal Analitika