Abiznis

TETRA sistem za bolju koordinaciju i komunikaciju

U Crnoj Gori se, već četiri godine primjenjuje, visoka tehnologija “Tetra” sistema komunikacija koji uspješno implementira kompanija Wireless Montenegro.
 TETRA sistem za bolju koordinaciju i komunikaciju
Portal AnalitikaIzvor

Od sada u TETRA sistemu je i Komunalna policija opštine Herceg Novi. U prostorijama Komunalne policije obavljena je i obuka za zaposlene. Načelnik ove Komunalne policije Zoran Bijelić je iskazao veliko zadovoljstvo što je služba na čijem je čelu postala dio TETRA mreže.

„Tetra sistem će povećati efikasnost rada na terenu, posebno u vrijeme turističke sezone i brojnih manifestacija koje grad Herceg Novi organizuje. Za naš rad je posebno značajna prednost sigurne komunikacije sa službama sa kojima saradjujemo, a već su opremljene ovom naprednom tehnologijom.” - zaključio je Bijelić.

Dio opreme je uručen i pripadnicima Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi koja je od ranije korisnik TETRA sistema. Načelnik Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj izrazio je veliko zadovoljstvo mogućnostima koje TETRA sistem pruža i najavio novu narudžbu ove opreme u 2016. godini.

„Ovo je nastavak uvođenja TETRA sistema u rad opštinskih službi u Herceg Novom, jer smo planirali da na ovaj način umrežimo sve službe među kojima postoji potreba za koordinacijom u komunikacijama.“ – zaključuje Škobalj.

 U Herceg Novom je Komunalnoj policiji  uručena jedna fiksna stanica i 7 ručnih, a Službi zaštite i spasavanja 3 dodatne ručne stanice Tetra sistema.

O direktnoj društvenoj koristi od korištenja Tetra sistema Boris Camović, menadžer prodaje u kompaniji Wireless Montenegro kaže da građani Crne Gore, usljed bezbjedne, usaglašene i efikasne komunikacije hitnih i bezbjedonosnih službi, imaju direktnu korist zbog brže i pouzdanije pomoći i intervencija u hitnim slučajevima.

„TETRA“ omogućava vezu bez teritorijalnih ograničenja i za razliku od analognog, ovaj digitalni radio sistem obezbjeđuje bolje prostiranje signala, povećanu otpornost na smetnje, integraciju prenosa različitih tipova informacija, kao i visok stepen zaštite od prisluškivanja i ometanja. Pozitivno iskustvo naših korisnika opravdava naša očekivanja da će se naredne godine nastaviti inplementacija TETRA sistema i u ostalim opštinama u Crnoj Gori. Neke od njih su najavile inplementaciju ovog naprednog sistema, u službe koje imaju potrebu za bezbjednom i pouzdanom komunikacijom, već početkom 2016. godine.“ - zaključuje Camović. 

Portal Analitika