Društvo

FOTO: Budva - kraljica novogodišnje noći!

Budva je i ove godine opravdala epitet „Kraljice crnogorskog turizma“, organizacijom još jednog spektakularnog koncerta, koji nas je uveo u Novu, 2016. godinu!
FOTO: Budva - kraljica novogodišnje noći!
Portal AnalitikaIzvor

"Na Trgu ispred Starog grada, preko 20.000 raspoloženih posjetilaca (prema procjenama MUP-a), u večernje sate 31. decembra „uplovilo“ je uz najveće hitove crnogorske grupe „Perper“, koje je publika pjevala sve vrijeme, zajedno sa Nikolom Radunovićem i ostalim članovima benda. Nizali su se hitovi, poput: „Kome dolaziš u san“, „Sa dušom od kamena“, „Montenegro jazz“, “Na svetoga Nikolu“... i kao na svim koncertima popularnog cetinjskog benda, sa posebnim emocijama pjevala se pjesma „Goro moja“, saopšteno je iz TO Budva.

colaRegionalna zvijezda, čija popularnost se već decenijama ne smanjuje, Zdravko Čolić, uveo nas je u pravo praznično raspoloženje neposredno prije ponoći, hit-numerama, koje su pjevale sve generacije mnogobrojnih budvanskih posjetilaca. Pjesmom "Jedne zime sa kristinom" zakoračili smo u Novu, 2016. godinu, nakon čega je uslijedio vatromet, uz koji su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, organizatori Novogodišnjeg dočeka, poželjeli sve najbolje u godini pred nama brojnim gostima i građanima Budve. 

Izuzetna posjećenost, dobra atmosfera, kvalitetan muzički izbor i lijepo, prohladno vrijeme okarakterisali su svečani doček 2016. godine na Trgu ispred starog budvanskog grada, a već prvog januara u 14 sati, svi ljubitelji klasične muzike moći će da uživaju u koncertu „Mediteranskog revijskog orkestra“, pod dirigentskom palicom Radovana Papovića.   

perperVokalni solisti: Aleksandra Vojvodić iz Bara, Marija Šovran, Dragutin Matić i Nevena Tirnanić Matić iz Beograda, Lana Asja Dabović iz Budve i solo violina Vili Ferdinandi iz Podgorice oplemeniće početak 2016. godine djelima poznatih svjetskih kompozitora kao što su Bizet, Schubert, Straus, Rossini, Verdi i drugi.
 
Novogodišnji program biće nastavljen u 21 sat i 30 minuta, kada će na bini ispred Starog grada nastupiti crnogorski izvođač Danijel Alibabić, dok se koncert popularnog hrvatskog muzičara Zlatana Stipišića Gibonni-ja očekuje u 23 sata.
Turistička organizacija opštine Budve, Opština Budva i brojni sponzori ove manifestacije, ove godine su program obogatili i trećom večeri. 

U subotu, 02.01.2016. godine na Trgu će nastupiti crnogorski kantautor Vanja Radovanović, nakon kojeg će jedinstveno muzičko umjeće budvanskoj publici predstaviti beogradski hor „Viva Vox“.

1
Portal Analitika