Politika

VUČINIĆ: Protesti obilježili 2015.

Crnoj Gori nije mjesto u NATO alijansi niti u bilo kom vojnom savezu, a protesti su jedini način da se dođe do demokratskih promjena, ocijenio je lider Radničke partije Janko Vučinić u Nikšiću.
VUČINIĆ: Protesti obilježili 2015.
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sumirajući učinjeno u godini na izmaku, Vučinić je na novogodišnjem koktelu Radničke partije podsjetio da su 2015.godinu obilježili protesti Demokratskog fronta na kojima su I oni kao mlada partja učestvovali.

“Demokratski front je pokazao da sa protestima može doći do promjena i da je to jedini način borbe protiv odnarođenog kriminogenog režima.Poštujući naša programska načela učestvovali smo i u anti Nato protestima”, kazao je Vučinić.

Govoreći o njihovom učinku u Parlamentu on je podsjetio na izglasani zakon kojim je omogućeno penzionisanje radnika koji su zbog stečaja ostali bez posla.

“U Parlamentu smo zalažući se za naše programske ciljeve, predlagali zakone u interesu građana,običnih ljudi i radnika, mada sve predloženo nije prošlo. Pomogli smo i zakonski da radnici podgoričkog Kombinata aluminijuma dobiju zaslužene otpremnine i nadam se da će to biti i realizovano”, kazao je Vučinić.

On je ukazao da je Radnička partija nastala od,”poštene ljevičarske ideje koja baštini pravdu, solidarnost, jedinstvo i želi bolje i poštenije društvo”.

“Za Radničku partiju prošla godina bila je naporna, ali uspješna”, ocijenio je Vučinić.

Mina 

Portal Analitika