Društvo

SAMARDŽIĆ: I u narednoj godini nastavljamo sa izgradnjom moderne Vojske

Admiral Dragan Samardžić odao je danas svim pripadnicima i pripadnicama Vojske Crne Gore priznanje za posvećenost, profesionalizam i istrajnost u izvršavanju brojnih zadataka koji su pred njih bili postavljeni tokom 2015. godine.
SAMARDŽIĆ: I u narednoj godini nastavljamo sa izgradnjom moderne Vojske
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"U godini na izmaku, uspješno smo realizovali brojne vježbe i različite sadržaje obuke, naši vojnici su ponovo bili na visini zadatka u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama, bili smo dobri domaćini brojnim međunarodnim delegacijama i događajima, a dali smo i veliki doprinos ostvarivanju strateškog cilja Crne Gore–dobijanju pozivnice za članstvo u NATO", kazao je Samardžić.

On je kazao da će i u sljedećoj godini nastaviti da, sa još većom energijom, dalje unapređuju sposobnosti, izgrađujući modernu Vojsku koja će uspješno odgovoriti savremenim izazovima i biti pouzdan partner saveznicima u NATO.

"Posebno divljenje i vojničko poštovanje iskazujem našim kolegama koji će i ove praznike provesti daleko od svoje zemlje, odvojeni od porodica, izvršavajući najodgovornije zadatake u mirovnim operacijama i misijama širom svijeta", dodao je Samardžić.

On je kolegama i koleginicama poželio puno entuzijazma i dobrih rezultata u izvršavanju zadataka u 2016. godini, kao i mnogo sreće i blagostanja u ličnom i porodičnom životu.

Portal Analitika