Politika

BRAJOVIĆ: Crna Gora će biti još bolјe i prijatnije mjesto za život i rad

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović čestitao je svim građanima srećun Novu 2016. godinu.
BRAJOVIĆ: Crna Gora će biti još bolјe i prijatnije mjesto za život i rad
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Lider SD-a je istakao da je 2015. godina bila izuzetno dinamična, što je za rezultat imalo realizaciju brojnih planiranih projekata i ispunjavanje obaveza.

"Poziv za članstvo u NATO, otvaranje novih poglavlja u okviru procesa EU integracija, pozitivan izvještaj Evropske komisije o napretku, su samo neki od pokazatelja uspješnosti predanog rada i naših pređenih stepenika na evroatlantskom putu. Naše zalaganje za vladavinu prava, ključni je faktor za osiguravanje mira i bezbjednosti, ali i preduslov za jačanje socio-ekonomskog kapaciteta naše države i cjelokupni društveni prosperitet", kazao je Brajović.

U pogledu investicionih aktivnosti Brajovič ističe  otpočinjanje najvećeg investicionog projekta izgradnje puta Bar – Boljare, ali i brojne druge investicije u oblasti saobraćaja, privrede, turizma, koje će stvoriti realne šanse za razvoj i ekonomski napredak naše države.

"Napori koje budemo zajedno ulagali u budućem periodu učiniće da naša Crna Gora postane još bolјe i prijatnije mjesto za život i rad. Na tragu započetih projekata, moramo sa još većim entuzijazmom i odgovornošću krenuti u realizaciju novih, te tako učvrstiti temelje za kvalitetniji život svih nas", siguran je Brajović.

U 2016. slavimo desetogodišnjicu obnove državne nezavisnosti i Brajović vjeruje da ćemo i iz tog razloga, u godini koja je pred nama, nastaviti da se izgrađujemo kao tolerantno, pravedno i demokratsko društvo, jednako posvećeno potrebama svih građana.

"Ako nastavimo da brinemo jedni o drugima i jedni za druge i budemo odgovorni građani, očuvaćemo naše prepoznatljive vrijednosti, tradiciju i kulturu, i stvoriti društvo jednakih šansi. U nadi da ćemo svi imati dovoljno snage i spremnosti da mijenjamo našu Crnu Goru na bolje, u ime svih Socijaldemokrata Crne Gore, ali i u svoje ime, koristim priliku da vam čestitam nastupajuću 2016. godinu i poželim puno sreće, zdravlja i sveukupnog prosperiteta", navodi se u čestitki Brajovića.

Portal Analitika