Fudbal

Primera: Barsa uz pomoć sudija do velike pobjede

Fudbaleri Barselone savladali su uz pomoć sudije Injakija Bikandija ekipu Betisa rezultatom 4:0, u posljednjem meču u 2015. godini.
Primera: Barsa uz pomoć sudija do velike pobjede
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je tako na trijumfalan način završila godinu u kojoj je osvojila sve trofeje osim Superkupa Španije, a usput oborila i rekord po broju postignutih golova za 12 mjeseci – 180.

Aktuelni šampion Španije i Evrope završiće 2015. na prvom mjestu na tabeli sa 38 bodova, isto koliko ima i Atletiko Madrid, uz duel više.

Prije utakmice Katalonci su prikazali pet osvojenih trofeja ove sezone, a ona je počela ofanzivom domaće ekipe. Pretili su igrači Luisa Enrikea, ali nikako nisu uspijevali da kreiraju neku šansu. Betis je čekao šansu i mogao da šokantnog vođstva u 24. minutu kada je Sebaljos oduzeo loptu Daniju Alvešu, ali se Brazilac ispravio u posljednjem trenutku. 

Sudija Bikandi je u 28. minutu napravio veliku grešku kojom je poklonio pobjedu ’Blaugrani’, kada je poslije duela golmana gostiju Adana i Mesija pokazao na bijelu tačku. Buskets je poslao sjajnu loptu ka Argentincu, ali je čuvar mreže Betisa izletio i izboksovao loptu, pritom pokupivši napadača. Umjesto kontra faula, španski arbitar je pokazao na bijelu tačku, a onda i isključio trenera Pepea Mela zbog prigovora.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima – Nejmar je krenuo da izvede najstrožu kaznu, okliznuo se i pogodio prečku, a na odbitak trčali Ivan Rakitić i Heiko Vesterman. Hrvat, koji je nešto ranije krenuo ka golu natjerao je štopera rivalske ekipe da zatrese sopstvenu mrežu. 

Potpuno nokautiranim igračima iz Sevilje nije bilo do igre, što su iskoristili Mesi i Nejmar. Sjajno su kombinovali i poslije nesebičnog dodavanja Brazilca se pratkično ušetali u gol. Leo je tako na 500. utakmici za Barsu postigao 425. gol, a ekipa je izjednačila rekord Reala iz 2014. kada su Madriđani u kalendarskoj godini postigli ukupno 178 pogodaka. 

Primera, 17. kolo:
Levante – Malaga 0:1
Real Madrid – Real Sosijedad 3:1
Rajo Valjekano – Atletiko Madrid 0:3
Sevilja – Espanjol 2:0
Eibar – Sporting Hihon 2:0
Barselona – Betis 4:0
Selta – Atletik Bilbao 0:1
Hetafe – Deportivo La Korunja 0:0
Las Palmas – Granada 4:1 

Portal Analitika