Crna hronika

Krivična prijava protiv Vujovića zbog bjekstva iz zatvora

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Uprava policije podnijela je krivičnu prijavu protiv Ivana Vujovića iz Mojkovca zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora.
Krivična prijava protiv Vujovića zbog bjekstva iz zatvora
Portal AnalitikaIzvor

"Prijava je podignuta zbog krivičnog djela bjekstvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

Vujović je iz bjelopoljskog zatvora pobjegao 24.decembra.

"U cilju prikupljanja potrebnih dokaza u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju biće, u svojstvu svjedoka, saslušani zatvorski službenici koji su prilikom bjekstva Vujovića bili na dužnosti", ističu u Upravi policije.

Vujović je osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo Radomira Savovića, koje se dogodilo u blizini zgrade RTCG-a 7. maja 2008. godine.

On je tada u Bulevaru revolucije hicima iz pištolja usmrtio Savovića dok je prelazio ulicu u namjeri da uđe u vozilo u kojem ga je čekala sestra.

Poslije ubistva Vujović je pobjegao, da bi se nakon tri dana predao policiji.

Motiv ovog ubistva je osveta. Naime, Vujović i Savović ranije su se sukobili u lokalu "Stara Crna Gora". Vujović je u tuči teško povrijeđen, a njegovi poznanici pričali su da je od tada stalno govorio da će se osvetiti.

(CdM)

Portal Analitika