Politika

Abazović: Svi ugovori na štetu građana i države biće poništeni

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) će, čim dođe u priliku da učestvuje u novoj vlasti, inicirati poništavanje svih ugovora, aneksa i odluka štetnih po interese građana i države Crne Gore, najavio je njegov potpredsjednik Dritan Abazović.
Abazović: Svi ugovori na štetu građana i države biće poništeni
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da URA izražava gađenje prema postupcima tobožnjih opozicionih partija koje daju većinu Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i njenim satelitima za prljave poslove sa ortacima vrha vlasti.

“S obzirom na to da se radi o poslovima nastalim nasiljem nad zakonima i sa visokim stepenom sumnje u korupciju, Građanski pokret URA iniciraće kod nezavisnih istražnih organa i pravosuđa temeljitu istragu i procesuiranje svakog pojedinca koji je, na bilo koji način, učestvovao u ovakvim mutnim rabotama”, naveo je Abazović u saopštenju.

Crna Gora, kako je kazao, mora biti zemlja svakog njenog građanina, a ne plijen vrha vlasti, dvora, njihovih kumova i partnera koju zovu strateškim investitorima.

“Glasanjem u parlamentu u utorak vrh DPS-a je, nakon lokalnih parlamenata i Vlade, ozvaničio političku korupciju i u državnom parlamentu”, rekao je Abazović.

On je podsjetio da je deklaraciju o zaštiti Miločerskog parka i zaleđa poluostrva Sveti Stefan, koja je ljetos inicirana, potpisalo 17 od 32 odbornika u Skupštini Opštine (SO) Budva.

“Održana je rasprava i kada je došlo vrijeme za glasanje svi odbornici DPS-a, sa još dva 'kupljena' odbornika bivše Pozitivne Crne Gore, su tražili desetominutnu pauzu. Ta pauza traje do dana današnjeg. Od 16 preostalih odbornika svi su glasali za ovu rezoluciju, koja bi spriječila ucrtavanje već izgrađenih objekata koji nijesu u skladu sa Detaljnim urbanističkim planom (DUP) već po želji 'strateških investitora'”, dodao je Abazović.

On je rekao da su uzalud apelovali na poslanike da spriječe prodaju, jer za taj lokalitet ne postoji prostorno-planska dokumentacija. Ta prodaja se ne smije proglasiti za javni interes, shodno članu 60 Zakona o planiranju i uređenju prostora.

“S obzirom na to da je riječ o najvrijednijoj lokaciji na našem primorju, koja se devastira gradnjom stanova za tržište, očigledno je da nije riječ o javnom nego o ogoljenom privatnom interesu”, kazao je Abazović.

Građanski pokret URA riješen je, kako je zaključio, da zaustavi devastaciju zemlje od onih koji pljačku kamufliraju tobožnjom borbom za državne interese i kojima Crna Gora nije u srcu nego u džepu.

(Mina biznis)

Portal Analitika