Društvo

Pejanović Đurišić putem video linka razgovarala sa pripadnicima VCG u Avganistanu

Danas je iz Ministarstva odbrane uspostavljen video most sa pripadnicima III kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Resolute Support“ u Mazar-i-Šarifu, u Avganistanu.
Pejanović Đurišić putem video linka razgovarala sa pripadnicima VCG u Avganistanu
Portal AnalitikaIzvor

Pripadnicima III kontingenta obratila se ministar odbrane, prof. dr Milica Pejanović Đurišić.

Ona je naglasila da smo na kraju vrlo uspješne godine, kako sa aspekta učešća crnogorskih vojnika u Avganistanu, tako i sa aspekta brojnih obaveza i projekata koji su realizovani  u Ministarstvu odbrane i Vladi Crne Gore.

milicaok“Ova godina završena je trijumfalno, dobijanjem pozivnice za članstvo u NATO Alijansi. Naravno, sumirajući učinke na kraju takve godine, imamo posebnu obavezu da se i vama obratimo i da vam se zahvalimo na  visokom profesionalizmu sa kojim izvršavate dodijeljene zadatke u Avganistanu. Imajući u vidu da je vaše učešće u misijama povezano sa čitavim nizom izazova, a da ste u ovim prazničnim danima daleko od svojih porodica, to za nas predstavlja dodatnu obavezu, da budemo konstantna podrška kako vama, tako i vašim porodicama”, kazala je ministar odbrane.

Uz želje za srećnu 2016. godinu, ministar je izrazila zadovoljstvo što se od svih naših partnera mogu čuti ocjene da pripadnici Vojske Crne Gore u misiji “Odlučna podrška” izvršavaju svoje obaveze u punoj interoperabilnosti sa ostalim kontributorima, kao i da će  Ministarstvo nastaviti sa stvaranjem uslova da tako bude i nadalje.

U ime III kontingenta, iz Avganistana se javio komandant kontingenta, poručnikJovan Šćepanović. On je istakao da je zdravstveno stanje svih pripadnika kontingenta odlično, te da su svi motivisani da nastave da obavljaju dužnosti veoma profesionalno, „kako i dolikuje pripadnicima crnogorske Vojske“.

U posjeti našim vojnicima u Avganistanu je i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, koju predvode državni sekretar Bojan Šarkić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore poručio je porodicama da naši vojnici u Avganistanu profesionalno obavljaju svoje zadatke, te da je bezbjednosno okruženje veoma povoljno.

Šarkić i admiral Samardžić će Novogodišnje praznike provesti sa pripadnicima III kontingenta.    

Portal Analitika