Fudbal

FSCG dogovorio dvije prijateljske: Sa Grčkom i Bjelorusijom!

Fudbalski savez Crne Gore ugovorio je prve dvije utakmice "A" reprezentacije u 2016. godini. U martovskim terminima, predviđenim za odigravanje prijateljskih utakmica, naša najbolja selekcija će odmjeriti snage sa Grčkom i Bjelorusijom.
FSCG dogovorio dvije prijateljske: Sa Grčkom i Bjelorusijom!
Portal AnalitikaIzvor

Prva utakmica u novoj kalendarskoj godini biće odigrana na stadionu "Karaiskakis" u Pireju, gdje će Crna Gora prvi put u istoriji odmjeriti snage sa bivšim evropskim prvakom Grčkom. Grci su u kvalifikacijama za EURO doživjeli potpuni debakl, pošto su takmičenje u grupi E završili na posljednjem mjestu, iza Sjeverne Irske, Rumunije, Mađarske, Finske i Farskih Ostrva.

Pet dana kasnije, 29. marta, na Gradskom stadionu u Podgorici gostovaće Bjelorusija. Biće to treći susret ova dva tima. Prvi, odigran 18. novembra 2009. godine u Podgorici, dobila je naša selekcija sa 2:1, dok je 14. avgusta 2013. godine meč u Žodinu završen bez pobjednika, 1:1.

Ni Bjelorusija nije uspjela da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pošto je takmičenje završila na četvrtom mjestu. Bivša sovjetska republika takmičenje je završila iza Španije, Slovačke i Ukrajine, a ispred Luksemburga i Makedonije.

Portal Analitika