Abiznis

VUČIĆ: Želimo da budemo vlasnici Luke Bar, sad tražimo partnera

Srbija traži partnera za kupovinu Luke Bar, rekao je sinoć premijer Srbije Aleksandar Vučić gostujući na Prvoj televiziji.
VUČIĆ: Želimo da budemo vlasnici Luke Bar, sad tražimo partnera
Portal AnalitikaIzvor

- Mislim da možemo da kupimo i Luku Bar i o tome sam razgovarao i sa premijerom Kine Li Kećjangom, jer ne želimo nikakvu vrstu neprijateljskog preuzimanja. Želimo da to radimo po tržišnim uslovima, želimo da budemo vlasnici Luke Bar i mislim da političkih problema neće biti, a ako nađemo partnera neće biti ni finansijskih - rekao je sprski premijer gostujući na Prvoj televiziji.

Rezimirajući rezultate rada svoje vlade u ovoj godini, Vučić je rekao da supostavljeni temelji za ekonomski i poltički napredak, ali da za sljedeću ostaje rješavanje problema privatizacije velikih strateških preduzeća. Prema njegovim riječima, za sedam od ukupno 17 preduzeća u restrukturiranju nađeno je rješenje, ali je neizvjesna sudbina preostalih deset.

Odgovarajući na politička pitanja on je rekao da će sljedećeg mjeseca biti imenovan novi ministar odbrane umjesto Bratislava Gašića i da zasad nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima u 2016.

Izvor: Danas.rs

Portal Analitika