Politika

ĐUKANOVIĆ: NOVA organizuje doček pravoslavne Nove godine na trgu

Na trgu u Podgorici, 13. januara 2016. godine od 20 časova, biće organizovan doček pravoslavne Nove godine, a poslije ponoći uslijediće šetnja do Hrama Hristovog Vaskresenja, gdje će mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije služiti moleban, piše Dan.
ĐUKANOVIĆ: NOVA organizuje doček pravoslavne Nove godine na trgu
Portal AnalitikaIzvor

Održavanje dočeka pravoslavne Nove godine u Podgorici prijaviće Nova srpska demokratija, a funkcioner NOVE Milutin Đukanović rekao je za Dan da su odlučili da proslavu organizuju 13. januara.

- Ta proslava je ustanovljena 1998. godine, kada su organizatori bili SNP, na čijem je čelu bio Momir Bulatović, i SNS, čiji je predsjednik bio Božidar Bojović. Mi ćemo podnijeti prijavu da na trgu u Podgorici organizujemo doček pravoslavne Nove godine i očekujemo da na tom skupu budu svi koji su bili i 1998. godine, a takođe i svi koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO - rekao je Đukanović.

On je dodao da skup na glavnom podgoričkom Trgu počinje 13. januara 2016. godine u 20 časova, a predviđen je i zabavni program.

- Poslije ponoći otići ćemo šetnjom do Hrama Hrstovog vaskresenja, kada će biti služen moleban. Ponovo se vraćamo dočeku pravoslavne Nove godine. Želim da naglasim da je najvažnije da obnavljamo proslavu i da ćemo 13. januara održati veličanstven skup. Nova srpska demokratija će prijaviti njegovo održavanje, ali će tu biti i sve stranke koje ne podržavaju članstvo Crne Gore u NATO. Očekujemo da prisustvuju i ljudi koji su organizovali prvi doček, 1998. godine. Prijava će biti predata u srijedu ujutru - najavio je Milutin Đukanović.

Izvor: Dan

Portal Analitika