Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Jasavić: Spriječili smo političku trgovinu i ucjene, VDT da ispita radnje u vezi Kraljičine plaže

Jasavić: Spriječili smo političku trgovinu i ucjene, VDT da ispita radnje u vezi Kraljičine plaže

Pozitivna Crna Gora je današnjim "da" za Ugovor o zakupu hotela “Kraljičina plaža” spriječila političku trgovinu i ucjene, a Vrhovnog državnog tužioca i Specijalnog tužioca pozivam da ispitaju sve radnje u vezi sa Kraljičinom plažom u posljednjih devet godina sve do danas, poručila je poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.
Jasavić: Spriječili smo političku trgovinu i ucjene, VDT da ispita radnje u vezi Kraljičine plaže
Portal AnalitikaIzvor

Poslanici Skupštine Crne Gore dali su ranije danas zeleno svijetlo za Aneks Ugovora o zakupu hotela “Kraljičina plaža”, te Ugovor o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. 

Tokom skupštinske rasprave o ovim tačkama Jasavić je poručila da je konačno došlo vrijeme da se stane na put ucjenjivačkom kapitalu bilo kojeg političkog subjekta te da se postave temelji za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou u ugovaračkim poslovima. 

Ona je nakon glasanja, na press konferenciji čestitala građanima na stvaranju uslova za realizaciju projekata Mamula i Kraljičina plaža, koji će, kako je rekla, omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje crnogorskih građana.

"Pozitivna je glasanjem za ova dva važna projekta, nakon devetogodisnjeg lutanja DPS i SDP uspostavila temelje za spriječavanje korupcije na visokom nivou", kazala je Jasavić.

Kako je dodala, zna da su mnogi razočarani jer nijesu ispunili svoje lične interese. 

"Zahvaljujući ovim projektima u našu zemlju će ući 150 miliona eura i time započeti proces ekonomskih promjena u korist građana i države Crne Gore. Na ovaj način spriječena je šteta od arbitraže u iznosu od 50 do 100 miliona, te su amandmanima Pozitivne zaštićeni građani i država. Ovim su zaustavljene politička trgovina i ucjene. Realizacijom ovih projekata Crna Gora će biti prepoznata kao elitna turistička destinacija sa brendovima Mamula i Kraljičina plaža", zaključila je Jasavić.

cdm

Portal Analitika