Košarka

Top16: Šved srušio CSKA na startu!

Košarkaši Himkija pobijedili su CSKA na svom parketu sa 91:89, u ruskom derbiju i prvoj utakmici Top16 faze u Euroligi ove sezone.
Top16: Šved srušio CSKA na startu!
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Rimasa Kurtinaitisa u većem dijelu utakmice bila je u zaostatku, ali je krajem treće i početkom posljednje dionice preokrenula rezultat.

Moskovljani su se vratili, a u dramatičnoj završnici pobejdu domaćinu donio je Aleksej Šved poenima sekund prije kraja utakmice, a Teodosić na drugoj strani nije uspio iz nemoguće pozicije da donese produžetak. Ekipa Dimitrisa Itudisa u potpunosti je kontrolisala igru u prvom poluvremenu poslije kojeg je imala 10 poena viška (51:41). 

Himki je u nastavku uspio da se vrati, Švej je u samom finišu mogao da bude tragičar pošto je promašio dva slobodna bacanja, ali mu je pomogao De Kolo greškom an drugoj strani, pa je ruski košarkaš ipak bio heroj. 

Šved je odigrao briljantan meč sa 28 poena, 3 krađe i 5 asistencija, 22 poena i 5 asistencija imao je Rajs, a Ogastin je dodao 12 poena. Na drugoj strani, De Kolo je imao 20 poena (6-15) i 6 asistencija, a Teodosić 18 poena (6-14), 4 skoka i 7 asistencija.

Portal Analitika