Politika

Podržan zahtjev za skidanje imuniteta trojici poslanika

Crnogorski parlament podržao je danas zahtjev Tužilaštva za pokretanje krivičnog postpka poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću, Slavenu Radunoviću i Milanu Kneževiću.
Podržan zahtjev za skidanje imuniteta trojici poslanika
Portal AnalitikaIzvor

Poslanici su odbili zahtjev Tužilaštva za skidanje imuniteta poslaniku Milutinu Đukanoviću.

Parlament se posebno izjasio o ova četiri predloga.

Za davanje saglasnosti za pokretanje krivičnog postupka Mandiću i Kneževiću glasao je 41 poslanik, 15 je bilo protv, a dva uzdražana.

Poslanici, njih 41 glasalo je za skidanje imuniteta Radunoviću, njih 15 je bilo protiv, a tri poslanika su ostala uzdržana.

Za Đukanovića nije dato odobrenje za pokretanje kvrivičnog postupka, jer je 30 poslanika glasalo za, 21 poslanik je bio protiv, a sedam uzdržano.

Više državno tužilaštvo tražilo je skidanje imuniteta Mandiću i Radunoviću zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja na protestu ispred zgrade crnogorskog parlamenta 24. oktobra.

Osnovno državno tužilaštvo tražilo je skidanje imuniteta Kneževiću zbog sumnji da je napao službeno lice prilikom uklanjanja šatora na platou ispred Skupštine u Podgorici.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru tražilo je odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv Đukanovića zbog krivičnog djela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Poslanik Socijalističke narodne partije, Aleksandar Damjanović tražio je pauzu prije glasanja o predlozima, kako bi predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić, još jednom razmislio da li da se glasa o oduzimanju imuniteta poslanicima Df-a.

Krivokapić je kazao da je lično protiv da se o tome glasa, ali da je morao da ispoštuje volju većine.

On je naveo da smatra da skidanje imuniteta poslanicima neće doprinijeti poboljšanju političke atomosfere.

Portal Analitika