Politika

Brajović: Nećemo se igrati sa državnim interesima da bi dobili poene

Prilikom vođenja politike Socijaldemokrata, neće biti mjesta populizmu i igranju sa državnim interesima zbog dobijanja sitnih političkih poena, a naš fokus će isključivo biti na konkretnim potezima, baziranim na viziji agresivnog ekonomskog razvoja naše zemlje, poručio je predsjednik ove partije Ivan Brajović na juče održanoj izbornoj Konvenciji u Nikšiću.
Brajović: Nećemo se igrati sa državnim interesima da bi dobili poene
Portal AnalitikaIzvor

Kako je istakao, Socijaldemokrate neće dozvoliti da pojedini politički subjekti koji vode lutajuću politiku, zarad sitnih interesa pojedinaca, ugroze evroatlantski put Crne Gore.

"Spriječili smo prenošenje “kolašinskog modela” na Podgoricu, a nakon toga i cijelu Crnu Goru, jer bi je to definitivno skrenulo sa davno zacrtanog evroatlantskog puta, jer smo se u “demokratski kapacitet” najvećeg dijela opozicije mogli uvjeriti tokom nedavnih rušilačkih demonstracija. Koliko god njihove riječi govorile drugačije, njihovo koketiranje sa antidržavnim partijama jasno nam pokazuje da su, zarad sitnih političkih interesa, spremni da ugroze stabilnost Crne Gore i sve ono što je teškom mukom stvarano. I noćas vam iz ove sale kažem – Socijaldemokrate im to neće dozvoliti", poručio je Brajović.

Prema njegovim riječima, upravo iz Nikšića je krenulo raščišćavanje političke scene u Crnoj Gori.

"Ta energija će se vrlo brzo prenijeti i na ostale opštine u kojima će, baš kao i u Nikšiću, Socijaldemokrate doprinijeti stabilizaciji političkih prilika, nakon kojih će neki zasluženo poći u opoziciju, a ovi drugi nastaviti da sa pozicije vlasti realizuju svoj program. Nakon toga nas slični procesi očekuju i na državnom nivou", obrazložio je Brajović.

Takođe je i najavio je karakter prvog Kongresa Socijaldemokrata Crne Gore koji je zakazan za 31. januar. 

"To je Kongres na kojem će svako glasati po ubjeđenju, a ne po naređenju. Kongres u duhu međusobnog uvažavanja i poštovanja, kako i dolikuje pravim socijaldemokratama. Kod nas će različita mišljenja i stavovi uvijek biti tretirani kao bogatstvo, a svaki pojedinac biće jednako uvažen, a to i jeste suština socijaldemokratije", zaključio je Brajović.

cdm

Portal Analitika