Društvo

JP Morsko dobro: Od četvrtka tenderi za kupališta

U nastojanju da se obezbijedi blagovremena priprema turističke sezone i poštovanje dinamike koju je utvrdilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je krajem godine usvojilo Plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period od 2016. do 2018. godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom najavljuje raspisivanje tendera za ustupanje Planom predviđenih kupališta i lokacija za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra.
JP Morsko dobro: Od četvrtka tenderi za kupališta
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno prvi tender za zakup kupališta na području opštine Budva biće objavljen u četvrtak, 31. decembra 2015. godine, nakon čega će svakodnevno, počevši od 4. januara 2016. godine, biti objavljivani tenderi za zakup kupališta i u drugim primorskim opštinama, dok će javni pozivi za ustupanje lokacija za privremene objekte biti objavljeni krajem januara kako bi se sredinom februara sproveli licitacioni postupci.

„Tenderi za zakup kupališta pripremljeni su u skladu sa važećim dosadašnjim cjenovnikom početnih naknada i neće se bitno razlikovati od prošlogodišnjih postupaka, a zbog neradnih dana usled praznika, trajanje tendera biće 30 dana. Ovim putem, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom takođe želi da obavijesti buduće zakupce da je kod Ministarstva održivog razvoja i turizma iniciralo donošenje novog Pravilnika o uslovima koje moraju ispuniti uređena i izgrađena kupališta u cilju podizanja standarda u organizaciji kupališta, prvenstveno većeg stepena čistoće i uređenosti kupališta tokom sezone i u vansezonskom periodu“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

U cilju podizanja odgovornosti zakupaca, Javno preduzeće je pripremilo posebna pravila kojim se utvrđuje kontrola organizacije kupališta i rada privremenih objekata, te precizni uslovi za aktiviranje činidbenih garancija  za slučajeve nepoštovanja ugovorenih obaveza.

„Koristimo priliku da najavimo i press konferenciju našeg Javnog preduzeća sredinom januara 2016. godine, na kojoj će javnost biti detaljno upoznata sa tekućim aktivnostima tenderskih postupaka, planovima i investicijama u 2016. godini, kao i procedurama i aktivnostima na podizanju kvaliteta ponude i doslednog poštovanja ugovorenih obaveza u cilju što bolje pripreme predstojeće turističke sezone“, zaključak je saopštenja.

 

Portal Analitika