Politika

Rudović: DPS da iznese zvaničan stav o prelaznoj vladi

Član Koordinacionog odbora GP URA Neđeljko Rudović, predložio je danas da Radna grupa zatraži zvanično izjašnjenje premijera Mila Đukanovića o tome da li DPS želi da razgovara o formiranju Vlade u kojoj bi bili i predstavnici opozicije, a koja je jedini efikasan mehanizam koji može da garantuje realizaciju potencijalnog dogovora o sprječavanju zloupotreba državnih resursa, odnosno kupovine glasova za DPS.
Rudović: DPS da iznese zvaničan stav o prelaznoj vladi
Portal AnalitikaIzvor

"Smatram da bi takav odgovor bio važan doprinos dijalogu jer sada imamo nedefinisan stav DPS", ocijenio je Rudović

Na sastanku čelnika političkih subjekata 21. decembra zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković saopštio je spremnost te partije da razgovara o toj temi, da bi nakon toga Đukanović iznio u više navrata stav koji implicira da on ipak ne želi dijalog o toj temi.

"Smatramo da je za produktivnost rada Radne grupe korisno da imamo zvanično izjašnjenje DPS, jer će u suprotnom njen rad biti opterećen potencijalnom sabotažom u vidu odbijanja dijaloga o vladi koju bi sačinjavala i opozicija", istakao je Rudović.

Prema njegovoj ocjeni, bez dogovora o vladi za pripremu slobodnih izbora svi napori u radnoj grupi da Crna Gora konačno stvori ambijent za slobodno izjašnjavanje građana bili bi obesmišljeni.

"Predsjedavajući Radnom grupom Milutin Simović odbio je taj, ali i dodatni predlog da predsjednik DPS njega ovlasti da nas i ukupnu javnost obavijesti što je zapravo stav DPS-a. Bilo bi odgovorno od DPS da konačno kaže što je njihov konačan stav i da li, kao relevantna, treba tretirati izjašnjenja predsjednika DPS ili njegovog zamjenika", kazao je Rudović.

Portal Analitika