Fudbal

Blater: Ne borim se više za FIFA, već za sebe

Suspendovani predsjednik Svjetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je da se osjeća da ga je vladajuće tijelo svjetskog fudbala ostavilo na cjedilu.
Blater: Ne borim se više za FIFA, već za sebe
Portal AnalitikaIzvor

Blater je u intervjuu za njemački magazin „Bunte“ istakao da će više neće boriti za FIFA, već samo za to da spere ljagu sa svog imena.

Etička komisija FIFA izrekla je prošle neđelje osmogodišnje suspenziju Blateru i prvom čovjeku Evropske fudbalske unije Mišelu Platiniju zbog kršenja etičkih pravila. Obojica su negirali optužbe i najavili žalbe Sudu za arbitražu u sportu. 

„Ne borim se više za FIFA“, rekao je Blater, koji je bio na čelu FIFA 17 godina, „Napustili su me. Sada se borim samo za sebe i svoju čast“. 

Blater je prethodno na konferenciji za medije istakao da mu je žao što se predsjednik FIFA koristi kao bokserska vreća i da će se boriti i za sebe i za FIFA. 

„Poslije praznika ću početi svoju borbu“, istakao je Blater. 

Blater i Platini su suspendovani zbog nelojalne isplate od dva miliona dolara legendarnom francuskom fudbaleru prije četiri godine za posao koji je za FIFA obavljao godinama ranije. 

Etički komitet je objavio da ne postoje papirni dokazi za tu usplatu, koja je obavljena kada se Blater ponovo kandidovao za predsjednika, pa se ona smatra mitom.

Portal Analitika