Crna hronika

Zagoričanima pritvor do 30 dana

Vidoju Stanišiću, Radosavu Stanišiću, Saši Klikovcu, Nikoli Markoviću i Branku Vukaniću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su fizički napali pripadnike Interventne jedinice prilikom racije u noćnom klubu „Velvet“. Jedino se Željko Popović brani sa slobode.
Zagoričanima pritvor do 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

Odluku je donio sudija za istrage Osnovnog suda Zoran Radović. Advokat Branko Anđelić, koji zastupa osumnjičene, kazao je za Pobjedu da je ovakva odluka sudije za istrage neutemeljena i najavio je da će podnijeti žalbu.

- Javnost je izvršila toliki pritisak da je i sudija morao donijeti ovakvu odluku. Siguran sam da će se u daljem toku postupka utvrditi ko je nanio povrede, a ko ih je zadobio - kazao je Anđelić.

U incidentu koji se dogodio u ,,Velvetu“, prema medijskim navodima, Zagoričani su izvukli ,,deblji kraj“ nakon što su provocirali policajce Interventne jedinice na zadatku. Osumnjičeni su tvrdili da ih je policija pretukla tokom racije u lokalu, u Bokeškoj ulici. Iz policije je, međutim, saopšteno da je Interventna jedinica trpjela provokacije prilikom kontrole gostiju, a zatim i napadnuta.

Navedeno je da su članovi Interventne jedinice poslije uvreda na njihov račun tražili isprave, ali su umjesto toga gađani flašama, čašama i pepeljarama, od čega je jedan policajac povrijeđen. U kontranapadu policajci su na grupu mladića bacili suzavac, nakon čega su ih uz upotrebu sile savladali i priveli.

(Pobjeda)

Portal Analitika