Region

Karamarko budući zamjenik hrvatskog premijera

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko će najvjerovatnije biti zamjenik premijera Tihomira Oreškovića, prenose agencije.
Karamarko budući zamjenik hrvatskog premijera
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Upitan da li će biti zamjenik Oreškovića, Karamarko je novinarima nakon konstitutivne sjednice Sabora, kratko rekao: 'Nešto tako''.

Lider koalicije Domoljubna Hrvatska je, inače, oštro kritikovao odlazećeg premijera Zorana Milanovića, koji je ranije danas rekao da je zabrinut izborom nove vladajuće većine u Hrvatskm saboru, jer smatra da su na vlast došli 'ljudi iz kriminalo-špijunske i proustačke koalicije'.

Postoje neke stvari koje u životu ne možemo birati, rekao je Milanović novinarima nakon konstituisanja parlamenta i dodao da je ova vlast izbor nezavisne liste Most i sa tim izborom će, kako je rekao, Most morati da živi.

Karamarko je Milanovićevu izjavu ocijenio neprimjerenom, istakavši da "ne bi trebalo da prosipa svoje frustracije", javila je Hina.

"Kad se gubi, to treba raditi na dostojanstven način, tako da ne vrijeđaš političke oponente", rekao je Karamarko novinarima nakon konstitutivne sjednice Sabora.

Karamarko, naime, smatra da su nezavisna lista Mosta i HDZ ušli u jedan, kako je rekao, oblik saradnje, izabran je i predsjednik Sabora i zato Milanović ne bi trebalo da na takav način prosipa svoje frustracije po političkom životu Hrvatske.

"To nije govor koji je primjeren hrvatskom političkom životu", rekao je Karamarko uz napomenu da mu je to "neobično na ovaj dan, kada bi trebalo da čestitaju jedan drugom".

On je rekao da je pred njima borba sa pravim problemima i da ovo nije način za razračunavanje.

Karamarko je najavio da će već ove sedmice s predsjednikom Mosta Božom Petrovim razgovarati o sastavljanju nove vlade, u kojoj će, kako je rekao, vjerovatno i lično sjedjeti.

Hina 

Portal Analitika