Abiznis

Usvojeni amandmani Šehovića, Petnjica i Gusinje dobijaju jedinice Uprave za nekretnine i FZO

Na današnjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, ministar finansija Radoje Žugić je prihvatio amandmane koje je poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović predložio na Zakon o budžetu za 2016. godinu, a koji su imali za cilj da se obezbijedi 100 hiljada eura kako bi se stvorile pretpostavke za otvaranje područnih jedinica Uprave za nekretnine i Fonda za zdravstveno osiguranje u Petnjici i Gusinju.
Usvojeni amandmani Šehovića, Petnjica i Gusinje dobijaju jedinice Uprave za nekretnine i FZO
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prihvatanjem amandmana od strane Ministarstva finansija koje je poslanik Šehović predložio, amandmani su postali sastavni dio budžeta za narednu godinu, čime su stvoreni neophodni preduslovi za otvaranje filijala ovih dviju institucija u Petnjici i Gusinju početkom 2016. godine.

"Otvaranjem područnih jedinica ovih dviju institucija početkom 2016. godine, usluge koje pružaju ove institucije će se približiti građanima, zbog čega mještani iz novoformiranih opština neće morati da ihobavljaju u okolnim opštinama i time sebe nepotrebno izlažu troškovima. Na taj način se Petnjica i Gusinje izjednačavaju sa svim ostalim opštinama, od čega će najviše benefita imati građani koji žive na tom području”- saopštio je nakon Odbora poslanik Šehović.

Portal Analitika