Region

Sve bolja saradnja Srbije i Turske

- Očekujemo preko milijardu eura robne razmjene sa Turskom i nadam se da ćemo to da ostvarimo već sljedeće godine - rekao je premijer Vučić poslije sastanka sa turskim kolegom Ahmetom Davutogluom.
Sve bolja saradnja Srbije i Turske
Portal AnalitikaIzvor

Davutoglu je rekao da je u Beogradu razgovarano o unaprjeđenju ekonomskih odnosa i dodao da je trgovinska razmjena bila 780 miliona dolara protekle godine, a da je cilj da se poveća na milijardu dolara.

Kako je dodao srpski premijer, Srbija će Turskoj uvijek da ponudi najbolje uslove:

- Sve što neka druga zemlja ponudi Tuskoj, Srbija će za jedan dolar ili u nekom drugom smislu da ponudi bolje - rekao je Vučić.

Turski premijer sastao se danas u Beogradu s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem poslije svečanog dočeka ispred Palate Srbija. Premijer Turske zajedno sa državno-privrednom delegacijom, doputovao je danas u dvodnevnu posjetu Beogradu tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati na poslovnom Forumu Turske i Srbije.

Vučić i Davutoglu dogovorili su, kako je prenio premijer Srbije, da će na najvišem vladinom nivou osnovati savjet koji će da vode dvojica premijera.

- Osnovaćemo savet na najvišem nivou, koji će da vode dvojica premijera, iz oblasti u kojima imamo najveću i najupečatljiviju saradnju. Vodiće ih ministri iz tih oblasti, a gotovo stalno ćemo da se sastajemo - rekao je Vučić. (Blic)

Portal Analitika