Društvo

Bošković uručio nagrade pobjednicima literarnog konkursa

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković dodijelio je danas, 28. decembra, u prostorijama Ministarstva prosvjete nagrade učenicima Jani Radunović, Davidu Vukoviću i Vahidu Alibašiću, pobjednicima literarnog konkursa na temu „Kako nauka može da napravi ovaj svijet ljepšim mjestom za život“, koji je Ministarstvo prosvjete organizovalo povodom 70 godina od osnivanja UNESCO-a.
Bošković uručio nagrade pobjednicima literarnog konkursa
Portal AnalitikaIzvor

Pored prvorangiranih učenika nagrađeni su i njihovi mentori Mileva Žugić, Vesna Latković i Snežana Pejović kojima su dodijeljene pohvale i kompleti knjiga, kao i osnovne škole, učesnice literarnog konkursa, kojima su dodijeljene pohvale.

Ministar Bošković je čestitao Jani, Davidu i Vahidu na osvojenim nagradama i pohvalio njihov talenat istakavši da vjeruje da će porasti u ozbiljne pisce koji će svojom riječju ostaviti dubok trag u crnogorskoj književnosti. On je rekao da su njih troje dokaz da Crna Gora ima izuzetno talentovanu djecu i da je cilj obrazovnog sistema da ovakve talente nagradi i podstakne na dalje stvaranje. 

Takođe, ministar je podsjetio da je Konkurs organizovan kao doprinos Ministarstva prosvjete obilježavanju jubileja UNESCO-a, kao jedne od najznačanjnih organizacija današnjice koja se bavi obrazovanjem, naukom i kulturom.

Nakon obraćanja ministra pobjednici literarnog konkursa pročitali su svoje radove koje možete preuzeti na sajtu Ministarstva prosvjete.

Portal Analitika