Fudbal

FSCG: Jovetić igrač godine, Šćepanović najbolji u Crnoj Gori

Fudbalski savez Crne Gore proglasio je Stevana Jovetića za najboljeg fudbalera u 2015. godini sa 68 glasova žirija sačinjenog od trenera i igrača.
FSCG: Jovetić igrač godine, Šćepanović najbolji u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Drugo mjesto pripalo je Marku Baši sa 52 glasa, treće Stefanu Saviću sa 45, a Mirko Vučinić je četvoroplasirani sa 40.

''Izuzetno mi je žao što nijesam u mogućnosti da prisustvujem ceremoniji. Razlog su pripreme sa klubom. Velika mi je čast što sam izabran za najboljeg igrača Crne Gore u 2015. godini. Potrudiću se da tu nagradu opravdam i naredne godine. Hvala svima koji su glasali za mene i poželio bih svima srećna Božićne i novogodišnje praznike'', kazao je Jovetić u video poruci na svečanosti u CNP-u.

dodjelafscg4

Za najboljeg igrača domaće lige proglašen je Marko Šćepanović iz Mladosti sa 76 glasova. Sa svojom ekipom osvojio je Kup Crne Gore pobjedom nad Petrovcem 2:1. Na polovini prvensta ove sezone Mladost je ubjedljivo prva, a Šćepanović je najbolji strijelac lige sa 11 golova. Drugoplasirani i trećeplasirani su fudbaleri Rudara Draško Božović (52 glasa) i Nedjeljko Vlahović (27 glasova).Njima je nagradu uručio predsjednik FSCG Dejan Savićević.

''Ponosam sam i zadovoljan ovim priznanjem, jer je ovo najveće lično priznanje u dosadašnjoj karijeri. Ovoga ne bi bilo da nije bilo mojih kolega, pogotovo kluba Mladost. Zahvalnost dugujem treneru Aleksandru Nedoviću i naravno sadašnjem Nikoli Rakojeviću. Mislimd a sam u kontinuitetu pružao dobre partije u ovoj godini. 2015. godina je moja godina jer sam se i oženio i dobio ćerkicu. U njoj sam najvioše postigao i kao čovjek i kao igrač'', poručio je dobitnik Šćepanović.

dodjelafscg3

Najbolji trener je Mirko Marić iz Rudara sa 45 glasova, koji je osvojio titulu prvaka sa Pljevljacima.Drugo mjesto pripalo je treneru Sutjeske Aleksandru Nedoviću 32 glasa, a trećeplasirani je Milorad Malovražić koji predvodi Petrovac sa 17 glasova. Njima ja nagradu uručio Mojaš Radonjić predsjednik trenerske organizacije Crne Gore i selektor mlade fudbalske reprezentacije.

''Prije svega da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Da se zahvalim ljudima u klubu, pogotovo ljudima iz Upravnog odbora. Naravno, hvala igračima, saradnicima mojoj porodici. Svima želim puno uspjeha i sreće u narednoj godini'', kratko je kazao Marić.

dodjelafscg2

Nagrade za najperspektivnije igrače Crne Gore dobili su Mihailo Perović iz mađarskog Ujpesta, Filip Kukuličić iz Zete i Alija Krnić iz Dečića.

dodjelafscg1

 

Portal Analitika