Fudbal

Seul eksplodirao, vratio se Damjanović

Dvije godine je bio u Kini, sa uspjehom nosio dresove Điangsua i posebno Pekinga, sada se vraća onamo gdje ga obožavaju - Dejan Damjanović novi je (stari) igrač Seula! Crnogorski reprezentativac sa timom iz prijestonice Južne Koreje potpisao je ugovor na godinu dana sa mogućnošću produžetka saradnje (1+1).
Seul eksplodirao, vratio se Damjanović
Portal AnalitikaIzvor

"Presrećan sam, jer se u suštini vraćam kući. Ako Bog da, ovdje ću završiti karijeru", rekao je za portal ŠANSASPORT tridesetčetvorogodišnji napadač. 

Od kada je Damjanović napustio Seul - crveni ne znaju za titulu, a posljednju sezonu završili su na četvrtoj poziciji. 

[naslovnica sajta]

"Vratio sam se na mjesto uspjeha, mogu još da pomognem, a ambicije su velike. Seul je već tri godine bez titule, a to je mnogo za tako veliki klub. Želimo da vratimo titulu gdje joj je i mjesto", poruka je Damjanovića. 

Damjanović je legenda petostrukog prvaka Koreje, idol navijača - u crvenom dresu odigrao je 246 utakmica za pet sezona i postigao 143 gola. Najbolji je strijelac u istoriji kineske Super lige, a u sezoni 2012/2013 vodio je Seul do finale Azijske Lige šampiona (poraz u dvomeču od prebogatog Gvangžua). 

Damjanović je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 30 utakmica i postigao osam golova, od kojih su mnogi bili krucijalni. 

Portal Analitika