Politika

Vujičić: Nikolić izdao prijateljstvo Podgorice

Zadnjom izjavom i napadima na Crnu Goru, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je prevazišao sebe čak i iz vremena devedestih, kada je ruku pod ruku sa Šešeljem negirao postojanje Crnogoraca i drzave Crne Gore. Takvom retorikom je upravo, predsjednik Nikolić izdao prijateljstvo zvanične Podgorice i zaboravio dobijenu podršku u najtežim i najpresudnijim trenucima za njega, stranku kojoj je pripadao i za Srbiju i njen evropski put - poručio je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić.
Vujičić: Nikolić izdao prijateljstvo Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao, Nikolić je svojim odnosom prema Crnoj Gori, evropskom putu i civilizacijskim vrijednostima izdao i sve one koji su ga izabrali za predsjednika Srbije, te stoga Vujičić smatra da se sve njegove buduće izjave i aktivnosti trebaju ignorisati.

- Crna Gora i Srbija će zasigurno i bez Tomislava Nikolića nastaviti da jačaju dobrosusjedske odnose, a Srbija će zasigurno i bez njega nastaviti implementaciju Briselskog sporazuma do pune normalizacije odnosa između Beograda i Priđtine, sto je jedini put do evropeizacije regiona i trajnog mira na Balkanu – poručio je on.

Portal Analitika