Politika

MEDOJEVIĆ: Još jedan pokušaj premijera da kupi podršku od lažne opozicije

Premijer Milo Đukanović je još jednom odbio prelaznu vladu jer zna da bi tako bila spriječena zloupotreba državnih resursa i službi, ocijenio je danas predsjednik Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević, reagujući na izjavu Đukanovića da će pokrenuti provjeru povjeranja svojoj Vladi.
MEDOJEVIĆ: Još jedan pokušaj premijera da kupi podršku od lažne opozicije
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da je to još jedan pokušaj premijera da kupi podršku od lažne opozicije.

“Đukanović kaže da će ovoj salonskoj opoziciji ponuditi "nešto drugo" i da "ima dosta ideja".  Opozicija iz Bijelog salona Ranka Krivokapića još nije odbila ništa što dolazi od režima. Oni, za sada, samo uporno odbijaju pozive Demokratskog fronta da napuste Skupštinu, Radnu grupu i pridruže se narodu na protestima za prelaznu vladu”, navodi u saopštenju Medojević.

Prema njegovim riječime očigledno je da DEMOS, URA i Demokrate ostaju u pregovorima da bi dobili "nešto drugo" .

“Možda da uđu u postojeću Vladu i zamijene neke od postojećih ministara. Možda se tome nada i neko iz SNP-a, kome je DPS bliži od DF-a”, istakao je on.

Medojević navodi da bi tako Đukanović zadržao kontrolu nad najvažnijim službama i resursima, a ovoj salonskoj opoziciji, Pozitivnoj i Krivokapiću omogućio da uđu u Vladu i tako iz vlasti vode kampanju za izbore, koje bi Đukanović ponovo pokrao.

“Zauzvrat Pozitivna, DEMOS, URA, i Demokrate bi priznale rezultate takvih izbora, a dikator bi birao kojeg će kandidata iz čekaonice, primiti u Vladu, nakon izbora”, kazao je Medojević.

On tvrdi da je to još jedan pokušaj dikaktora da kupi podršku od lažne opozicije.

“Prava opozicija će biti sa DF-om i kroz politiku protesta i neučestvovanja u radu parlamenta, nastaviti borbu za prelaznu vladu koja jedino može da obezbijedi uslove za fer i demokratske izbore.  Oni koji glasaju za opstanak ove Vlade ili uđu u rekonstruisanu vladu diktatora postaće ono isto što su  postali SDP i Narodna stranka 1998. godine - saučesnik u velikom zločinu protiv naroda i države. Sve će se jasno vidjeti. Ko je za spas mafije i diktatora , a ko za spas države i naroda”, zaključio je Medojević.

Foto: cdm.me

Portal Analitika