Muzika

Crnogorske ljepotice u spotovima Halida Bešlića i Zorana Kalezića

U susret CD-u kojim ugledni umjetnik Zoran Kalezić proslavlja 50 godina svoje muzičke karijere - napravljena su dva muzička spota, u kojima je spojio impozantna umjetnička imena, saopšteno je Portalu Analitika.
Crnogorske ljepotice u spotovima Halida Bešlića i Zorana Kalezića
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Noćne ptice“ je duetska pjesma sa starim Zoranovim prijateljem i velikom balkanskom zvijezdom - Halidom Bešlićem, po tekstu poznatog crnogorskog pjesnika Dragana Radulovića a po muzici Mirsada Serhatlića i Marka Klepića, u aranžmanu Aleksandra Kovačevića.

Kako je saopšteno za naš portal iza ovog spota stoje TVCG i Galileo production Montenegro - koji su zajedničkim snagama, u saradnji sa rediteljem Nikolom Vukčevićem realizovali ovaj televizijski projekat, snimljen na lijepim lokacijama uz restoran „Ognjište“ Podgorica, u kome se pojavljuje i poznata crnogorska manekenka - Marija Mićunović, u haljini Marine Banović.

Drugi spot je nastao na stihove najpoznatijeg crnogorskog boema Vita Nikolića i snimljen je na budvanskoj Citadeli i u Beogradu, takođe u režiji Nikole Vukčevića. Muziku i aranžman je uradio Aleksandar Kovačević.

U spotu se pojavljuje poznata crnogorska manekenka Olivera Biševac, u kostimima Marine Banović i Seke Martinović, dok je Zoran u modelu Milene Đurđić.

Poznati crnogorski reditelj Nikola Vukčević je oba spota radio iz srca.

„Zoran Kalezić je sjajan čovjek, prijatelj mog oca i iskreni emotivac kakvih je sve manje. Bilo mi je drago da pomognem koliko mogu, nekome ko to istinski zaslužuje, kao i da spojimo kapacitete TVCG i moje prijatelje sa kojima godinama sarađujem na ovakvim i sličnim projektima. Ovo nestvarno lijepo vrijeme, koje u Crnoj Gori i dalje traje, dodatno nam je pomoglo. Takođe, mislim da su Halid i Zoran uhvatili neki dobar zajednički trenutak, neki sjajan kafanski dert, kome se primičem s godinama, da se to u njihovoj pjesmi zaista čuje i osjeća, pa da nam je bio izazov da to kamerom dočaramo, kao i uz pomoć ove zanimljive prirode i lijepih djevojaka, poput Marije, Olivere i Milice. Naravno - boemski stihovi Vita Nikolića i Dragana Radulovića - dovoljan su izazov, sam za sebe. Sve skupa - zanimljivo iskustvo za mene“, kazao je Vukčević.

Ostatak ekipe koja je realizovala spot, čine: direktor fotografije: Nemanja Dabanović, montaža i post: Baksim Doda i Danilo Račić, supervizor montaže: Srđan Stanojević, šminka: Bojana Kojičić, svjetlo: Zoran Kovačević, kran; Dejan Vuković, Marko Milošević, produkcijska podrška: Darko Bjelobrković, Ilija Bogićević, Milorad Radenović, Ratko Radovanović, pratilac i asistent kamere: Ivan Čojbašić, asistenti u sektoru rasvjete: Saša Dujović i Peđa Radonjić

Portal Analitika