Politika

VUJANOVIĆ: Nikolić se ozbiljno miješa u crnogorsku državnu politiku

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ocijenio je za Portal Analitika da se predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavom da "Crna Gora izborom da bude dio EU i NATO svjesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka"- ozbiljno miješa u našu državnu politiku.
VUJANOVIĆ: Nikolić se ozbiljno miješa u crnogorsku državnu politiku
Portal AnalitikaIzvor

„Mislim da javnu raspravu o ovome treba preseliti na personalnu ravan i dodatno se međusobno razjasniti- u korist dobrih odnosa Crne Gore i Srbije i naših bliskih naroda. Takvi odnosi podrazumijevaju poštovanje suvereniteta, ravnopravnosti i ne miješanje u unutrašnja pitanja. A predsjednik (Tomislav) Nikolić se izjavom o EU i NATO aspiracijama Crne Gore, i ocjenom naših državnih odluka u tom povodu, ozbiljno miješa u našu državnu politiku. Uz to, nažalost, hoću da vjerujem bez namjere, uz upućivanje ličnih uvreda meni i predsjedniku Vlade Crne Gore“, rekao je Vujanović na pitanje Portala Analitika.

Upitan može li sve ovo uticati na odnose Crne Gore i Srbije, Vujanović je kazao da apsolutno ne može.

„Iskreno se nadam da će predsjednik Nikolić poštovati suvereno pravo Crne Gore da samostalno vodi svoju državnu politiku i da će prestati da lično vrijeđa one koji tu politiku vode. Iz moje i reakcije predsjednika Vlade Crne Gore vidjeli ste da se, kao i uvijek, nijesmo miješali u vođenje državne politike Srbije i naravno, takođe kao i uvijek, da nijesmo nikoga uvrijedili“, poručio je predsjednik Vujanović.

Podsjetimo, Nikolić je kazao da Crna Gora izborom da bude dio EU i NATO-a “svjesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka“.

 P.Z.

Portal Analitika