Politika

VUKOVIĆ: DF napadima na opoziciju šteti svojim interesima

Radikalizovana retorika Demokratskog fronta (DF) i napadi na ostatak opozicije DEMOS, Demokrate i Građanaski pokret URA loša su po političke interese DF-a, ocijenio je predavač na Fakultetu političkih nauka Ivan Vuković.
VUKOVIĆ: DF napadima na opoziciju šteti svojim interesima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Onog momenta kad je postalo jasno da ove političke strukture neće biti dio jedinstvene političke cjeline u susret narednim izborima, svako ko djeluje uporedo sa DF-om postaje potencijalni politički neprijatelj“, kazao je Vuković za Pobjedu.

On smatra da politička retorika sa elementima boljševizma ne dozvoljava skretanje sa onog političkog puta koji su trasirali lideri DF-a.

“Svako odstupanje predstavlja nužno koaliranje sa partijama na vlasti, odnosno izdaju političkih i moralnih načela“, rekao je Vuković.

On smatra da takvi potezi isključuju mogućnost da im bilo ko priđe, pri čemu ih ograničava u smislu političkog domašaja poruka koje šalju.

„DF otprilike cilja isto biračke tijelo kao ove tri političke partije koje trenutno napadaju, tako da je u tom smislu stvar potpuno logična“, naveo je Vuković.

Izvor: Pobjeda 

Portal Analitika