Crna hronika

TUČA U „VELVETU“: Zagoričanima određeno zadržavanje do 72 sata

Vidoju Stanišiću, Radosavu Stanišiću, Saši Klikovac, Nikoli Markoviću, Željku Popoviću i Branku Vukaniću sinoć je određeno zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su fizički napali pripadnike Interventne jedinice u toku racije noćnog kluba „Velvet“.
 TUČA U „VELVETU“: Zagoričanima određeno zadržavanje do 72 sata
Portal AnalitikaIzvor

S druge strane, osumnjičeni tvrde da su brutalno pretučeni prilikom posjete policajaca lokala u Bokeškoj ulici u samom centru Podgorice. Prema nezvaničnim informacijama, u sukobu policije sa „zagoričkom grupom“ lokal „Velvet“ je demoliran. Pravni zastupnik osumnjičenih, advokat Branko Anđelić je navode krivične prijave protiv njegovih klijenata ocijenio kao neozbiljne. - Radosav Stanišić se tereti da se samopovređivao, udarajući se o ogradu, a u čemu su ga spiječili policijski službenici. Takođe, policija tvrdi da su se osumnjičeni između sebe tukli da bi sami sebi nanijeli povrede - kazao je Anđelić. Prema njegovim riječima, apsurdni su navodi policije da je Radosav Stanišić nakon pada na tlo sam sebi nanio povrede kao i da je Vukanović namjerno pao na tlo kako bi povrijedio ruke.

- Kristalno je jasno da se radi o pokušaju policije da opravda brutalno prebijanje šest mladića. Međutim, uvjeren sam da će istina izaći na vidjelo jer je tužilac Miroslav Turković nalo- žio da sudski vjestak analizira povrede osumničenjih čime će se rasvijetliti ko je koga napadao – dodao je advokat Anđelić.

Suprotno njegovim tvrdnjama, iz policije navode da su pripadnici Interventne jedinice u subotu, sat iza ponoći, prilikom kontrole gostiju lokala „Velvet“ radi pronalaženja oružja provocirani, a zatim i napadnuti. Kada su iz policije pojasnili, poslije iznešenih uvredljivih riječi pripadnici Interventne jedinice krenuli su prema grupi mladića kako bi im zatražili lične isprave, na šta su oni počeli da ih gađaju flašama, čašama i pepeljarama. Tom prilikom povrijeđen je jedan policajac. U kontranapadu policajci su na razjarenu grupu mladića bacilli suzavac, nakon čega su ubrzo uz upotrebu fitičke sile savladani i uhapšeni. Braća Stanišić, Klikovac, Marković, Popović i Vukanić su sprovedeni u zgradu policije, pa u Klinički centar gdje im je pruđena medicinska pomoć na njihov zahtjev. Ljekari su pregledom konstatovali lakše tjelesne povrede kod osumnjičenih i jednog policajca. (Pobjeda)

Portal Analitika